Auto- ja akkutehtaalle on palkattu tänä vuonna 650 uutta työntekijää – lisää tarvitaan vielä

0
Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalle tarvitaan ripeällä aikataululla uusia työntekijöitä.

Valmet Automotive on alkuvuoden aikana rekrytoinut verkkokampanjoilla 650 uutta työntekijää auton- ja akunvalmistukseen. Tuhannen henkilön tarpeesta on jo yli puolet täytetty, mutta alkuperäisen suunnitelman mukaisesti rekrytointeja jatketaan kohti syksyä ja molemmille liiketoimintalinjoille tarvitaan lisähenkilöstöä jo elo–syyskuussa.

– Kevään ja kesän aikana on tullut jo yli 3 000 työhakemusta, joten kiinnostuneiden määrä on poikkeuksellisen suuri. Etenemme täysin alkuperäisen suunnitelman mukaan, jossa kesäksi suunniteltiin noin 600 henkilön palkkaamista ja loput palkkaisimme syksyn tultua, Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo kertoo.

Maaliskuussa alkaneen kampanjan myötä autonvalmistuksessa on Uudessakaupungissa aloittanut 350 henkilöä. Tällä hetkellä autonrakentajien tehtäviä on avoinna runsaat 200, joista yli 100 tarvitaan tuotantoon jo elo–syyskuun aikana.

– Ennakoimme alkuvuodesta, että tänä vuonna tarvitsemme noin tuhat uutta työntekijää. Se tarkoittaa noin 700 uutta työntekijää Uuteenkaupunkiin ja 300 Saloon. Uudenkaupungin akkutehtaan toiminta käynnistyy vasta vuoden toisella puoliskolla, Salo lisää.

Ensimmäistä kertaa Valmet Automotive hakee samalla kampanjalla henkilöstöä kahdelle eri liiketoimintalinjalle. Akunvalmistukseen Salon ja Uudenkaupungin akkutehtaille on tänä vuonna rekrytoitu 300 henkilöä, näistä lähes joka viides on toimihenkilö. Akunrakentajien tehtäviä on edelleen avoinna noin 200, ja lisähenkilöstöä tarvitaan jo pian kesälomien jälkeen.

– Autotehtaalta on siirtynyt jo noin 100 henkeä töihin akkutehtaalle, joten tarvitsemme myös autotehtaalle paikkaamaan saman pihan toiseen päähän siirtyneitä työntekijöitä, Salo korostaa.

Suuren henkilöstötarpeen täyttäminen kesän lomakauden aikana ja tilanteessa, jossa kilpailu työntekijöistä Suomessa kiristyy, edellyttää verkossa tapahtuvan rekrytoinnin tehostamista.
– Talouden elpyminen näkyy myös työpaikkahakemusten määrässä ja hakijoiden määrä pieneni kesää kohden. Uskomme kuitenkin, että saamme tarvittavat työntekijät syksyksi rekrytoitua. Helppoa se ei ole, koska tarvitsemme noin nelinkertaisen määrän hakemuksia, joista työntekijät valitaan, Salo toteaa.

Rekrytoinnissa Valmet Automotive hakee tuotanto-, tuotannontuki- ja asiantuntijahenkilöitä vakituisiin työsuhteisiin. Sekä auton- että akunrakentajan hakulomakkeisiin pääsee Valmet Automotiven verkkosivujen kautta.
– Työpaikat on avattu niin, että henkilö voi hakea töihin joko Uuteenkaupunkiin tai Saloon. Sen jälkeen Uudessakaupungissa pohditaan sitä, soveltuuko henkilö paremmin auto- vai akkutehtaalle. Toistaiseksi näyttäisi siltä, että hakemuksia on tullut Saloa enemmän Uuteenkaupunkiin, Salo kertoo.

Juttua on päivitetty Tomi Salon kommenteilla 30.6. klo 14.20