Valtuusto myönsi lisämäärärahat A-sairaalalle

0
Vanha A-sairaala muovautuu vähitellen uudeksi terveyskeskukseksi.

Maanantaina kokoontunut kaupunginvaltuusto myönsi 1,6 miljoonan euron lisämäärärahan A-sairaalan korjauksiin. Kaupunki osti A-sairaalan kiinteistön Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä vuonna 2018 ja hinnaksi sovittiin 1,5 miljoonaa euroa. S

en jälkeen Uudenkaupungin kaupungilta on kulunut sairaalan remonttiin useita miljoonia euroja. Vuonna 2019 taloa remontoitiin 750 000 eurolla, vuonna 2020 liki 2,3 miljoonalla eurolla ja tämän vuoden urakoihin on käytetty tähän mennessä 1,1 miljoonaa euroa.

Ongelmaksi on noussut kiinteistön palokatkojen puutteellisuus eli mahdollisessa tulipalotilanteessa tuli pääsee leviämään hormistoja pitkin eri kerroksiin. Rakennuksen läpiviennit on hoidettava asianmukaisilla palopelleillä, joten alas laskettuja kattoja on purettava.

Kaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari totesi maanantain valtuustossa, ettei A-sairaalan rakentamisaikana ollut vielä sellaisia vaatimuksia palokatkoille kuin nyt.

– En osaa sanoa, tuleeko A-sairaalan suhteen vielä uusia yllätyksiä. Vanhan korjaamisessa voi aina tulla yllätyksiä vastaan, Nikkari sanoi.

Valtuutettu Seppo Nikula (kok.) totesi, että määräraha on myönnettävä, mutta myös veronmaksajien etuja on ajateltava.

– Teen ponsiehdotuksen, jonka mukaan kaupunginvaltuusto päättää velvoittaa kaupunginhallituksen käymään hinnanalennusneuvottelut myyjän eli sairaanhoitopiirin kanssa rakennuksessa ilmenneiden piilevien virheiden ja puutteiden takia, Nikula ilmoitti.

– Ei meidän pidä kritiikittömästi hyväksyä rakennuksessa ilmenneiden puutteiden korjauslaskuja kaupungin rahapussista, Nikula korosti.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Vasama kysyi valtuutetuilta, että hyväksytäänkö ponsiehdotus yksimielisesti. Hän sai vastaukseksi nyökyttelyä.