Väylävirasto huomioi Ugin mahdollisen lähiliikenteen suunnitelmissaan

0

Väylävirasto laati keväällä ratasuunnitelman, jossa valmistaudutaan tunnin junaan ja mahdollisen lähiliikenteen käynnistämiseen Turusta muun muassa Uuteenkaupunkiin. Lähiliikenteen mahdollisuus on nostettu ensimmäistä kertaa kunnolla esille.

Samalla suunnitelmassa varaudutaan tavaraliikenteen 20 prosentin kasvuun ja säännölliseen kauttakulkuliikenteeseen. Tavaraliikennettä Turusta kulkee pääasiassa Uudenkaupungin ja Tampereen suuntaan.

Suunnitelman toteutus maksaa 117,8 miljoonaa euroa. Turun ratapihojen uudistus nielee 82,6 miljoonaa euroa ja Turun ja Kupittaan asemien välille tehtävä kaksoisraiteiden 35,2 miljoonaa euroa.

Turun kaupunginhallituksen oli määrä antaa torstaina suunnitelmasta lausunto. Jatkosuunnittelusta ja rakentamisesta laaditaan erillinen toteutuspäätös, jonka jälkeen hankkeesta laaditaan rakentamissuunnitelma. Turun ratapihojen ja raiteiden kehittämishanke on tarkoitus toteuttaa vaiheittain.