Crusell-viikko käynnistyi lauantaina

0
Marzi Nyman (vas) ja Niko Kumpuvaara soittivat vuoden ensimmäisessä päivän puhalluksessa.

Järjestyksessään 40. Crusell-viikko potkaistiin lauantaina käyntiin. Vuoden ensimmäinen päivän puhallus esiintyjineen keräsi paikalle runsaasti kuulijoita. Puoliltapäivin startannut tapahtuma alkoi Crusell-viikon toiminnanjohtaja Petri Hatakan ja taiteellisen johtajan Olli Leppäniemen lyhyillä alkusanoilla. Heidät juonsi lavalle Crusell-viikon tiedottaja Essi Miettunen .

– Viime vuosi jouduttiin pitämään taukoa koronan vuoksi. Nyt tuntuu melkein epätodelliselta, kun tapahtuma viimein järjestetään, Hatakka kuvaili lavalla tuntojaan.

Alkusanojen jälkeen lavalle astuivat kitaristi Marzi Nyman ja haitaristi Niko Kumpuvaara. Miehet aloittivat yhteissoittonsa kaikille tutulla Jean Sibeliuksen Finlandia -hymnillä. Suuresta ihmismäärästä huolimatta yleisössä vallitsi hiljainen, miltei harras tunnelma.

Finlandian jälkeen siirryttiin kontrastina rivakampaan menoon, kun muusikot soittivat vauhdikkaan Säkkijärven polkan . Muusikoiden joukkoon liittyi jossain vaiheessa myös Olli Leppäniemi, ja miehiltä kuultiin seuraavien kappaleiden aikana niin heidän omiaan kuin muidenkin kappaleita.

Ruotsalainen Aria Herranen seurasi päivän puhallusta paikallisten ystäviensä kanssa. Tapahtuma ei ollut hänelle entuudestaan tuttu.

– Hyvä bändi tämä on, en kyllä yhtään tiedä minkä niminen, Herranen sanoi hymyssä suin.

Esiintymislavan läheisyydessä oli perinteiseen tapaan pystyssä myös Crusell-naisten kahviteltta, jossa kauppa kävi tasaiseen tahtiin. Osa kävi myös torikaupoilla, ja viivähti hetken kuuntelemassa päivän puhallusta.

Myös veljekset Jarno ja Jussi Uvanto olivat liittyneet yleisön joukkoon. Lokalahdella mökkeilevät Uvannot eivät olleet vielä myytyjä esityksen musiikin suhteen, vaan kertoivat sen olevan hieman liian taiteellista heidän makuunsa. Miehet myönsivät kuuntelevansa mieluummin iskelmää.

– Marzi on kyllä ihan taitava muusikko ja televisiostakin tuttu, Jarno Uvanto lisäsi.

Esiintyjät poistuivat musiikkisikermänsä jälkeen lavalta aplodien saattelemana vain saapuakseen pian esittämään encoren. Soiton vaimennuttua lavalla nähtiin jälleen Crusell-viikon edustajia, sekä Crusell-naisten perinteinen arvonta. Onnekas yleisön jäsen voitti itselleen pullakahvit naisten teltassa.

Vielä tapahtuman jälkeen lavanedustalla istuneille Merikka Jäntille sekä Oili ja Matti Kalliolle päivän puhallus on perinne. Crusell-viikko on ystävyksille muutenkin hyvin tuttu, sillä he ovat olleet pitkään mukana sen järjestämisessä. Ystävykset iloitsivat siitä, ettei kukaan yleisöstä vaikuttanut lähteneen kesken kaiken pois.

– Ihan mahtava päivän puhallus oli. Ihanaa kun soittivat Finlandian , Merikka Jäntti kehui.

– Se oli oikein kansallisromanttista, ja esitetty niin, että varmaan nuorisokin tykkäsi, Oili Kallio arvioi.

Crusell-viikko jatkuu eri tapahtumin 31.7. asti. Päivän puhallus torilla joka päivä kello 12.