Crusell-viikko tarjoaa monipuolista ohjelmaa – Tapahtumaviikko huipentuu juhlakonserttiin ja Beethovenin septettoon

0
Päivän Puhallukset jatkuvat torilla päivittäin kello 12.

Crusell-viikon viimeiset päivät vietetään lyhtyjen alla tangoja kuunnellen, klarinettikilpailun finaalia jännittäen sekä Uudenkaupungin 300-vuotiasta rauhaa juhlistaen.

Torstaina kello 10 on klarinettikilpailun toinen semifinaali seurakuntakeskuksessa. Päivän puhallus on Uudenkaupungin torilla kello 12 ja esiintymässä ovat sisarukset Samu ja Iitu Ahonen sekä Mikael Kemppainen.

Torstaina Crusell-viikkoa juhlivalla kansalla on mahdollisuus tutustua Crusellin sävellyksiin taiteilijan synnyinkodin maisemissa. Crusell-seura ja Uudenkaupungin Vanhat Talot -yhdistys toteuttavat yhdessä tänään torstaina pihasoiton kello 15. Konsertti järjestetään osoitteessa Myllykatu 6.

Ilmaiskonsertissa Crusellin teoksia tulkitsee koko joukko festivaalin taiteilijoita. Esiintymässä ovat Björn Nyman , Olli Leppäniemi , Jaakko Luoma , Markus Maskuniitty , Olivier Stankiewicz , Emma Nyman , Iidamari Ahonen , Ilari Angervo ja Jonathan Roozeman.

Torstai-iltana Vanhassa kirkossa klo 18 esiintyy iso joukko festivaalin jousi- ja puhallintaiteilijoita. Esillä on Dvorakin, Saint-Saënsin, Coleridge-Taylorin ja Bonisin teoksia. Ennen maksullista konserttia järjestetään ilmainen konserttiesittely, joka alkaa kello 17.15.

Torstaina järjestetään myös Lyhtyjen yö, joka käynnistyy Vallinmäellä kello 21. Tänä vuonna Lyhtyjen yössä esiintyy Antti Sarpila Swing Band ja joukko festivaalin taiteilijoita sekä oppilaita.

Antti Sarpila Swing Band on myös perjantain Päivän puhalluksen esiintyjänä torilla kello 12. Samana perjantaina Crusell-asiantuntija Janne Palkisto esittelee säveltäjän elämää ja tuotantoa. Ilmainen tapahtuma on kulttuurikeskus Crusellissa kello 15.

Perjantai-illan kruunaa Uudessa kirkossa järjestettävä Uudenkaupungin rauhan juhlakonsertti. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri johtajanaan Malin Broman ja solistina tähtikontratenori Valer Sabadus juhlistavat Crusell-viikon 40-vuotisjuhlaa ja Uudenkaupungin 300-vuotista rauhaa. Ohjelmassa Händelin ja Vivaldin upeimpia aarioita rauhan solmimisen ajalta. Konsertti alkaa kello 19, mutta jo kello 18 alkaa illan konserttiesittely.

Perjantaina käynnistyvät myös festivaalin ilmaiset oppilaskonsertit. Ensimmäinen ja toinen oppilaskonsertti pidetään seurakuntakeskuksessa kello 14 ja 16. Kolmas ja neljäs oppilaskonsertti valtaa lavan lauantaina samassa paikassa kello 12.30 ja 14. Oppilaskonsertteihin on vapaa pääsy.

Lauantaina Crusell-viikon viimeisessä päivän puhalluksessa on vuorossa mestarikurssien oppilaista muodostettu kamarimusiikkiryhmä.

Kahdeksas kansainvälinen Crusell-kilpailu päättyy suureen finaalikonserttiin lauantaina. Finaaliin tiensä selvittäneet taiteilijat esittävät jokainen valitsemansa B.H. Crusellin klarinettikonserton sekä Matilda Seppälän säveltämän tilausteoksen. Finalisteja säestää Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, jota johtaa Jaakko Kuusisto.

Crusell-festivaalin juhlavuosi päättyy lauantaina Rakkain Beethoven -päätöskonsertin tunnelmiin Vanhassa kirkossa kello 19.