Hakametsän päiväkodille uusi pysäköintialue ja saattotie

0
Arkistokuva Hakametsän päiväkodista

Hakametsän päivänkodin ja koulun läheisyydessä käynnistyy ensi maanantaina pysäköintialueen rakennustyöt. Ensimmäisenä aidataan työmaa-alue ja kaadetaan urakan tiellä olevat puut. Työt jatkuvat lokakuun loppupuolelle.

– Työt olisi voitu aloittaa jo heinäkuussa, mutta urakoitsijan aikatauluihin sopi aloittaa työt elokuun alussa, kaupungin työpäällikkö Mikko Jalonen kertoo.

Urakan tekee Maisemarakennus Viitanen Oy ja sen kokonaishinta on 365 000 euroa ilman arvonlisäveroa. Työhön kuuluvat pysäköintipaikkojen sekä uusien jalankulku- ja pyörätieosuuksien rakentaminen. Urakkaan liittyvät myös Käätyjärven toimintakeskuksen edustalla tehtävät piha-alueen ja huoltoyhteyksien muutostyöt.

Yhteensä päiväkodin lähettyville rakennetaan 23 pysäköintipaikkaa, aluevalaistus, hulevesiputkisto, pyöräkatos ja jätepiste.

– Parkkipaikan kohdalta poistetaan puita, mutta osa kasvillisuudesta säilyy ja tarkoitus olisi istuttaa myös uusia puita ja lisätä nurmea, Jalonen lisää.

Urakkaan sisältyy maanajoa ja louhintaa, joten urakoitsija tekee louhintakatselmukset päiväkodissa, koulussa ja lähimmissä kerrostaloissa.

– Urakoitsija on isännöitsijän kautta yhteydessä talonyhtiöihin, mutta katselmukset tehdään elokuun alussa, Jalonen kertoo.

Kallioiden louhintatöiden ajankohta täsmentyy elokuun aikana. Työt olisi tarkoitus tehdä niin, että ne häiritsevät mahdollisimman vähän Hakametsän asukkaita ja päiväkodin toimintaa.

– Päiväuniaikaan ei ainakaan ole tarkoitus räjäyttää kalliota. Selvitämme sitä, olisiko mahdollista porata kalliota pidemmälle ilta-aikaan. Selvitystyötä tehdään lupaviranomaisen, päiväkodin ja alueen asuintalojen kanssa, Jalonen sanoo.

Luvassa on myös väliaikaisia liikennejärjestelyitä. Esimerkiksi Tammitieltä Lehmuskujalle johtavat reitit ovat urakan ajan pääosin suljettuna.

– Kulku päiväkotiin on Lehmuskujan puolelta ja koulun pihan kautta jalkaisin. Urakoitsija järjestää mahdollisten reittien sulkujen ajaksi erilliset kulkureitit, Jalonen toteaa.

Hakametsän päiväkodin ympäristössä on tähän asti ollut liikenteeseen nähden liian vähän pysäköintipaikkoja. Parkkipaikkoja on vuokrattu läheisistä kerrostaloista ja saattoliikenne on paikoin ruuhkautunut.

– Aiemmin liikenne on ollut hieman kankeaa, eikä kunnon kääntöpaikkaa ole ollut. Tähän saadaan nyt ratkaisu, Jalonen lupaa.

Lokakuussa valmistuva uusi pysäköintialue on arkisin kello 6–17 päiväkodin asiakkaiden ja henkilökunnan käytössä.

– Muina aikoina se on urheilukentän, virkistysreittien ja liikuntasalin käyttäjien sekä talonyhtiöiden vieraspysäköintipaikkana, Jalonen sanoo.