Helle herpaannuttaa kuljettajia

0

Maanantain ja keskiviikon välisenä aikana on Laitilassa tapahtunut kaksi ja Uudessakaupungissa kaksi kuljettajan huomiokyvyn herpaantumisen vuoksi aiheutunutta liikennevahinkoa.

Risteyskolari Laitilassa


Maanantaina kello 15.30 Turuntien ja Koveronnummentien risteyksessä tapahtui kahden henkilöauton välinen kolari. Henkilöautoa kuljettanut mieshenkilö oli ajanut Koveronnummentietä tarkoituksenaan ylittää Turuntie ja jatkaa ajoa Samppanummentielle.

Koveronnummentiellä on väistämisvelvollisuutta osoittava stop-merkki. Henkilöauto oli pysähtynyt risteykseen. Lähtiessään ylittämään risteystä kuljettaja ei ollut havainnut ajoissa vasemmalta risteykseen ajavaa henkilöautoa sillä seurauksella, että ajoneuvot törmäsivät toisiinsa.

Peräänajo Uudessakaupungissa


Maanantaina kello 19 Uudessakaupungissa Levysepäntien ja Raumantien liikennevaloissa tapahtui peräänajokolari. Pakettiauton kuljettaja ei ollut havainnut vastaan paistavan auringon vuoksi liikennevalojen vaihtumista punaiseksi eikä edessään ajavan henkilöauton pysähtymistä sillä seurauksella, että törmäsi henkilöauton perään.

Henkilöautossa olleista loukkaantui lievästi kolme henkilöä. Tapahtumaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Laitilassa henkilöauton ja kuorma-auton välinen kolari


Keskiviikkoaamuna kello 5.25 henkilöauton kuljettaja ajoi Kaivolantietä Eurantien suuntaan, kun kulkusuunnastaan katsottuna oikealta hänen eteensä piha-alueelta kääntyi kuorma-auto.

Kuorma-auton kuljettaja ei ollut havainnut ajoissa vasemmalta 80 km/h:n nopeudella ajavaa henkilöautoa sillä seurauksella, että henkilöauto törmäsi kuorma-auton vasempaan takakulmaan. Törmäyksessä ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Suojatiemerkki nurin Uudessakaupungissa


Keskiviikkona kello 14.35 henkilöauton kuljettaja ajautui Vakka-Suomenkadulla S-marketin edustalla olevan suojatien kohdalla kulkusuunnastaan katsottuna tien oikean puoleiselle penkalle ja ajoi henkilöautollaan suojatiemerkin yli.

Kuljettaja poistui paikalta pysähtymättä. Ajoneuvon rekisteritunnus on poliisin tiedossa ja tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Törkeä rattijuopumus Taivassalossa


Maanantaina puolenyön aikaan poliisi sai useita ilmoituksia Taivassalossa vaaratilanteita aiheuttaneesta henkilöautosta. Auto oli seilannut ajoradalla ajautuen vastaantulevien kaistalle ja melkein ojaan.

Poliisi tavoitti ja otti kiinni henkilöautoa kuljettaneen naisen Tuomoistentiellä. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi tulokseksi 3,09 promillea. Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.