
Laitilassa järjestetty Jazzkukko-festivaali tarjosi ohjelmaa seitsemänä päivänä ja innostunutta yleisöä riitti kaikkiin tapahtumiin. Kaupungintalon konsertissa
Kari Antila Quartetin soittajat eivät esittäneet jazzia, vaan he olivat intrumenttiensa kanssa itse jazz. Kitaristi Kari Antila, pianisti Alexi Tuomarila, rumpali Tuomas Timonen ja basisti Teemu Åkerblom saivat aikaan ilmiön, jota voi kutsua jazzin taiaksi.
Antilan korona-aikana säveltämä musiikki vei Afrikkaan, Brasiliaan ja New Yorkiin. Kitaristi on ammentanut inspiraatiota erityisesti Brasiliasta, mikä on tuonut hänen musiikkinsa rentoutta ja kitaran kielissä soljuvaa iloa.
Konsertissa kuultiin myös laulaja Jennie Storbackan jazz-tulkintoja. Storbacka kasvoi jazziin jo lapsena, sillä hänen isänsä on jazzmuusikko. Häneltä sujuivat niin brasilialainen letkeä bossanova kuin Kuolleet lehdet -klassikko, jonka hän lauloi alkuperäiskielellä ranskaksi.
Ruotsalaisen Lisa Nilssonin Säg det igen -kappaleen laulaja nimesi maailman kauneimmaksi rakkauslauluksi. Kappale ja sen sielukas tulkinta oli koskettava päätös konsertille.
Lauantain piknik-konsertin vetonaula oli kitaristi Erja Lyytinen, mutta todellinen yllättäjä oli Peela. Alkuillasta esiintynyt kansainvälisen tason yhtye häikäisi taidoillaan ja nuoruuden innollaan Jazzkukon yleisön.
Peelan svengaavasta meiningistä vastasivat Johannes Granroth (kitara), Severi Sorjonen (rummut), Maja Mannila (koskettimet, laulu), Sami Leponiemi (saksofoni), Oliver Karttunen (basso), ja Mikko Antila (perkussiot).
Pianisti Lenni-Kalle Taipale ei peitellyt iloaan esiintyessään live-yleisölle. Hänellä ja laulaja Sami Pitkämöllä on taito saada kuulijoiden sydämet puolelleen. Lenni-Kallen jazzversio Lasse Mårtenssonin Myrskyluodon Maijasta ja Pitkämön Sting-tulkinnat saivat veren kiertämään.
Viimeisenä esiintynyt Erja Lyytinen imaisi illan pimetessä väkeä lavan edustalle jammailemaan. Hän päätti keikkansa Tapio Rautavaaran tunnetuksi tekemän kansansävelmän, Juokse sinä humman, hurjaan rockversioon.
Jazzkukko-festivaalin taiteellinen johtaja Kari Antila on intohimoinen ja tinkimätön jazzmuusikko, joka on ottanut elämäntehtäväkseen myös rytmimusiikin tunnettuuden lisäämisen kotimaassaan ja -kotiseudullaan. Antila totesi perjantain konsertissa esiintyneensä viimeksi puolitoista vuotta sitten Madridissa.