Karjurock onnistui tavoitteissaan

0
Lauantain myöhäisiltana esiintynyt Haloo Helsinki! oli Karjurockin odotetuimpia yhtyeitä.

Vuoden tauon jälkeen Lokalahdella järjestetty musiikkifestivaali Karjurock veti keskiviikosta lauantaihin Nopperlan tilan täyteen ihmisiä.

Tapahtuman tiedottajan Marko Savolaisen mukaan kaikki meni suunnitelmien mukaisesti.

– Kaikki meni järjestäjien puolelta tosi hyvin. Aika odotusten mukaisesti oli yleisöä. Lauantain päätöspäivä oli yleisömäärältään suosituin päivä, Savolainen kertoo.

Lauantai-iltapäivän ja alkuillan aikana Nopperlan lavalla nähtiin Luuvitonen, Eppu Normaali, Maija Vilkkumaa, Kaija Koo, Erika Vikman ja Mokoma.

Yhdeltätoista lavan valtasi Haloo Helsinki!, jonka pyrotekniikalla höystetty show sai silmin nähden ylivoimaisesti suurimman yleisöryntäyksen lavan edustalle.

Yhdeltä yöllä Turmion Kätilöt sai kunnian päättää järjestyksessään 14:nnen Karjurockin.

Savolainen arvioi lopullisen kävijämäärän olevan 10 000–15 000 paikkeilla. Kävijämäärä oli odotettu, eikä koronapandemian takia järjestäjät halunneet kasvattaa tapahtumaa sen enempää.

– Kaikki meni nappiin siinä suhteessa, ettei tullut hirveitä pettymyksiä, eikä puolestaan paikalla ollut suuria väentungoksia.

Tiedottaja kertoo, että palaute järjestelyistä sekä yleisön että viranomaisten puolelta on ollut pääsääntöisesti positiivista.

– Yleisöstä näki, että he olivat onnellisia, kun pääsivät pois kotoa nauttimaan tunnelmasta. Moni oli tyytyväinen siihen, ettei ollut hirveitä tungoksia ja alueella pääsi liikkumaan väljästi, Savolainen sanoo.

Anniskelurajoituksista tuli päätös torstaina. Tämä tarkoitti sitä, että Karjurockissa jouduttiin sulkemaan anniskelu puoliltaöin kahden viimeisen päivän lopuksi. Viimeiset artistit soittivat yö kahteen asti.

– Ei kukaan olettanut, että se on järjestäjien vika, eikä meihin kohdistunut siitä palautetta. Totta kai aktiivista myyntiaikaa jäi noin tunnin verran käyttämättä, joten pieni pudotus tulopuolella siitä tuli, Savolainen harmittelee.

Karjurock on tarkoitus järjestää jälleen ensi vuonna. Tiedottaja Savolainen kertoo, että viikonlopun aikana on tullut ajatuksia ja kehityskohteita ensi vuotta varten.

– Muutamme rakenteellisesti tapahtumaa ensi vuonna. Viikonlopun aikana tarttui jo hyviä ajatuksia matkaan.

– Yhteenvedon aika on sitten, kun saadaan purku suoritettua tapahtumapaikalla. Aika pienillä yöunilla ollaan tässä viime viikko painettu, eikä kaikki ajatukset ole ihan kirkkaita vielä, Savolainen naurahtaa.