Karjurock saadaan järjestettyä turvallisesti

0
Karjurockin tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaava Marko Savolainen on tyytyväinen viimeistelytöiden etenemiseen.

Ensi viikolla pidettävän musiikkifestivaali Karjurockin valmistelut etenevät hyvää vauhtia. 14:nnen kerran Uudenkaupungin Lokalahdella järjestettävä tapahtuma saa tänä kesänä Suomen mittapuulla todella kovan artistikattauksen.

Muiden tapahtumajärjestäjien peruessa festivaaleja Karjurockin promoottori Robert Sainio on käärinyt hihansa ja saanut kiinnitetyksi stadionluokan artisteja, joiden avulla tämän kesän Karjurockista on tulossa historiansa suurin.

Nopperlan tilalla tehdään viikkoa ennen tapahtuman alkua viimeistelytöitä. Muun muassa esiintymislava rakennetaan paikoilleen. Viimeistelytyöt ovat jo Sainiolle ja hänen tiimilleen rutiininomaista.

– Olemme sekä Karjurockia että muita festareita järjestäneet jo niin monta kertaa, että järjestelyt saadaan vietyä maaliin nopeasti.

Sainio kertoo, että loppuviikon ohjelmana on lavan kokoaminen yhteistyökumppanien voimin sekä aitojen ja telttojen kasaaminen.

– Olemme ennennäkemättömässä tilanteessa, jos meillä olisi tapahtumaviikon alkaessa kaikki rakenteet pitkälti valmiita. Festivaalin alkaessa keskiviikkona meille jäisi aikaa hienosäätöön viikon alkuun, Sainio pohtii.

Lipunmyynti on ollut avoimena läpi alkukesän. Myös viime vuoden festivaaleille ostetut liput käyvät tämän vuoden tapahtumaan. Lipunmyynnin vilkkaudessa on huomattu koronapandemian tuomat epävarmuudet asiakkaiden suunnilta.

– Lipunmyynti ei ole ollut kiitettävällä tasolla, mutta se ei ole tällä hetkellä Suomessa millään tapahtumalla sillä tasolla, Sainio muistuttaa.

– Meillä on onneksi lippuja ostettuna sekä viime että tältä vuodelta. Toivotaan, että myynti etenee loppuun asti kiihtyvällä vauhdilla.

Varsinaisia kävijätavoitteita järjestäjät eivät halua luoda. Nousevien koronalukujen uhka arveluttaa ihmisiä, mutta Sainio haluaa muistuttaa festivaalien organisoidusta ja turvallisesta järjestämisestä.

– Meillä on täällä iso ja avoin alue. Olemme varautuneet siihen, että vaikka ihmisiä tulee paljon, pystymme alueen väljyyden takia järjestämään hyvin koronaturvallisesti tapahtuman.

Tiedotuksesta ja markkinoinnista vastaava Marko Savolainen mainitsee, että järjestäjätaho United Festivals Oy:ltä on kokemusta turvallisesta tapahtumajärjestämisestä viime kesältä Naantalin Sunfestilta.

– Viranomaiset antoivat meille ison kiitoksen ja kehuivat järjestelyitä. Meidän ei nyt tarvitse ihmetellä ja arpoa, miten saamme turvallisen tapahtuman järjestetyksi. Siitä on jo kokemusta.

Karjurock on tänä vuonna ensimmäistä kertaa nelipäiväinen festivaali. Yhden päivän lisäyksellä järjestäjät saavat jaettua ihmismäärää alueella.

Vallitsevan tilanteen johdosta järjestäjät rakentavat alueesta vieläkin väljemmän, mihin viime vuosina on totuttu. Lisäksi tapahtuman ruokapuolella järjestäjät haluavat joka vuosi entistä enemmän suosia kotimaisia ja lähialueen tuotteita.

Promoottori Robert Sainio haluaa korostaa, kuinka isosta tapahtumasta on tänä vuonna kyse.

– Meillä on esimerkiksi torstaina Antti Tuisku ja lauantaina Haloo Helsinki!, jotka ovat stadionluokan bändejä. Tämän vuoden Karjurock on omassa kokoluokassaan täysin ennennäkemätön tapahtuma. Koko tapahtuman artistikattaus on hirvittävän kova, voisi sanoa yksi Suomen kovimmista, Sainio hehkuttaa.

Lokalahden peltomaisemissa nähdään muiden muuassa Eppu Normaali, Kaija Koo, Vesala, Mikael Gabriel, Apocalyptica, Erika Vikman, Teflon Brothers sekä kevään Emma-gaalassa ennätykselliset seitsemän Emma-pystiä pokannut Behm.

Torstaista keskiviikkoon siirretyllä perhepäivänä tubettajat Ella & Helmi ja Hevisaurus ilahduttavat kaiken ikäisiä kävijöitä.

Kaikin puolin Sainio ja muut järjestäjät ovat hyvillä mielin valmistelemassa ensi viikon maalaisfestivaalia. Sainio haluaa ihmisten ymmärtävän, että mitään sellaista päätöstä, mikä estäisi tapahtuman järjestämisen, ei enää tule.

– Toivon, että lippujen ostamista harkitsevat ihmiset ymmärtävät, että Karjurock järjestetään laajalla alueella ulkoilmassa, hallitusti ja turvallisesti, Sainio toteaa.

– Uskon, että saamme hyvät bileet aikaiseksi.