Kokoontumisrajoitukset voimaan koko Varsinais-Suomessa

0
Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi uusia rajoituksia.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiedotti keskiviikkona, että tällä hetkellä voimassa olevat koronarajoitukset laajenevat koskemaan kaikkia Varsinais-Suomen kuntia. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla on tosiasiallisesti mahdollisuus säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa koronatartuntojen ehkäisemiseksi.

Rajoitus koskee yli 10 hengen sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa. Määräys astuu voimaan torstaina ja on voimassa 15. elokuuta asti.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että koronatartuntojen määrä on kohonnut edelleen merkittävästi viimeisten kahden viikon aikana ja uhka epidemian leviämisvaiheeseen siirtymisestä on vakava. Tilannetta seurataan jatkuvasti. Aluehallintovirasto tai omalla alueellaan kunta voi tehdä uusia päätöksiä, jos epidemiatilanne heikkenee.