Koulujen väistötilojen pystytys alkoi Viikaistenmäellä

0

Uudenkaupungin hankkimien väistötilojen pystytys Pohitullin koulun alapihalle alkoi.
Adapteo Finland Oy:n toimittamiin kaksikerroksisiin tilaparakkeihin sijoitetaan jakelukeittiö, ruokala, kaksi kotitalousluokkaa sekä viisi opetustilaa. Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamista varten kaupunki on hankkinut kouluille tarvittavia väistötiloja myös vuokratiloina Uudenkaupungin seurakunnalta ja Novidalta.

Koulujen siirto väistötiloihin aloitetaan jo nyt, vaikka rakennusten purkutöiden ja sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterin rakentamisen aloituspäivämäärästä ei ole vielä tietoa.
– Koulutilojen siirtäminen väistötiloihin on niin suuri urakka, että se on tehtävä koulujen loma-aikana, muistutti hankkeen projektipäällikkö Marko Kivistö.
Kaupunki vuokraa seurakuntakeskuksen toisesta kerroksesta opetustiloja, joita rippikoulut ja päiväkerhot ovat käyttäneet. Lisäksi kaupunki saa koululaisten käyttöön seurakuntasalin ja ruokalan osa-aikaisesti.

Seurakuntakeskukseen sijoitetaan Pohitullin 1. ja 2. luokat. 3.–9. luokat sijoittuvat syksyllä Pohitullin koululle ja parakkeihin. Lukiolaiset aloittavat syyslukukautensa Novidan A-rakennuksessa. Väistötilojen lisäksi parakkitilaa tarvitaan yhteensä noin 1 400 neliötä.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksesta eli monitoimijakeskus Wintteristä on tehty valitusanomus Korkeimmalle hallinto-oikeudelle. KHO:n käsittelyajasta ei ole varmuutta, mutta kaupunki on arvioinut, että anomuksen käsittely vie puolisen vuotta.