Laitilaan avataan yksityinen koirapuisto

0
Marika ja Pasi Saarela rakensivat kotinsa viereen Lukujärven rannalle koirien ulkoilutusalueen.

Lukujärven rantamaisemiin, noin kymmenen kilometriä Laitilan keskustasta avataan yksityinen koirien ulkoilutusalue. Noin hehtaarin suuruinen, Temmel Tantereeksi nimetty paikka sai alkunsa kun Marika ja Pasi Saarela pohtivat, missä voisivat pitää riistaviettistä koiraansa vapaana.

Perheen 3-vuotias jackrussel Edi on niin innokas lähtemään kiinnostavien hajujen perään, että edes omalla kotipihalla ulkoilu ilman hihnaa ei tule kysymykseen.

– Idea koirapuistosta tuli viime syksynä. Asumme itse tässä vieressä, muutimme keskustasta lapsuuskotiini vuosi sitten, Marika kertoo.

Ulkoilualue on aidattu kaksimetrisellä panssariverkkoaidalla. Kolme metriä pitkät aitatolpat ovat paikallista tuotantoa sekä sahauksen että asennuksen puolesta, mutta verkkoaidan tekijää ei ihan läheltä löytynyt.

– Ne, keneltä ensin kysyimme, sanoivat, että he tekevät vain jos aitaa tulee kilometrikaupalla. Tässä sitä on 330 metriä. Tekijä löytyi lopulta Helsingistä.

Aidan vierustalle on kasattu savea, multaa ja kiviä, jotka hillitsevät koirien halua kaivautua aidan alitse. Alueelta on raivattu suurimmat ryteiköt ja koirille vaaralliset terävät oksat. Sahanpurusta on rakennettu polkuja, joilla koirien omistajat voivat kävellä ja seurata lemmikkiensä touhuja. Alueella on myös laavu ja tulipaikka, josta on näkymä järvelle.

– Paikan nimi tulee siitä, että tämä ei ole puisto, mutta ei oikein metsäkään. Tanner tuntui parhaalta nimitykseltä.

Ulkoilutusalue avataan virallisesti heti, kun yrityksen työn alla olevat nettisivut saadaan valmiiksi. Varaus ja maksaminen tehdään netissä ja asiakas saa sähköpostilla koodin, jolla portti aukeaa.

Paikan voi varata pääsääntöisesti tunnista kahteen tuntiin tai sopimuksen mukaan pidemmäksi ajaksi. Yhdellä maksulla mukanaan voi tuoda korkeintaan kuusi koiraa. Alueella on roska-astioita joihin omistajien toivotaan keräävän koiriensa jätökset. Ihmisten tarpeita varten portin lähelle tulee puusee.

Tieto yksityisestä koirapuistosta on jo kiirinyt laajalle ja herättänyt keskustelua. Saarelat tietävät varsin hyvin, että idea jakaa mielipiteitä.

– Jotkut eivät käsitä alkuunkaan, mihin tällaista tarvitaan. Ne, joilla on samantapainen koira kuin meillä, ymmärtävät oikein hyvin.