Männäisten tori avautui perjantaina

0
Toriyhdistys on täksi kesäksi palkannut kolme nuorta avustamaan tapahtuman järjestelyissä. Iiris Laitonen (vas.), Samuel Juvonen ja Onni Salminen huolehtivat mm. yhdistyksen arpojen myynnistä.

Männäisten toritapahtumat Kalannin keskustassa käynnistyivät tämän kesän osalta perjantaina. Neljättä kesää järjestettävät perjantaitorit tuovat elämää Kalannin keskustaan ja antavat paikallisille tuottajille yhden myyntikanavan lisää.

Tapahtumat käynnistyivät vuonna 2018 muutamalla kokeilutorilla ja nyt menossa on siis neljäs vuosi.

– Pyrimme järjestämään kymmenkunta pienimuotoista Kalantiin sopivaa tapahtumaa kesässä. Meillä on joka kerta elävää musiikkia, ruokaa ja juomaa on tarjolla ja lisäksi on yhdistyksen oma arvanmyynti ja yleensä paljon paikallisia kauppiaita, kertoo yhdistyksen sihteeri ja tapahtuman koordinaattori Teija Leino .

Ensimmäisellä kerralla vakiopalvelujen lisäksi myynnissä oli tietenkin mm. varhaisvihanneksia ja juureksia, hunajaa, vaatteita, käsitöitä, metrilakua ja monenlaista muuta.

Osa myyjistä käy säännöllisesti jokaisella torilla, osa tulee muutaman kerran kesässä. Yhdistyksen tavoitteena on, että joka kerta paikalla olisi kymmenkunta myyjää.

Tapahtuma järjestetään aina perjantaisin kello 16–19. Ensimmäisellä kerralla myyjiä ja väkeä oli ihan mukavasti, vaikka helteisen sään vuoksi odotukset olivat maltilliset.

– Ensimmäset kerrat silloin muutama vuosi sitten olivat vielä harjoittelua, mutta viime vuosi oli jo oikein hyvä. Tapahtuma on löytänyt muotonsa ja paikkansa ja kävijöitä tulee kauempaakin. Toivottavasti tästä kesästä tulee vielä parempi, täällä Kalannissa kun ei liikaa ole tapahtumia.

Torista onkin muodostunut kalantilaisten olohuone, jonne tullaan iskuskelemaan kahvikupin ääreen, kuuntelemaan musiikkia ja tapaamaan tuttuja ja siinä samalla ostamaan jotain.

Avaustapahtuman aikana musiikista huolehti Arto Nuotio säestäjineen, tulevana perjantaina esiintyvät Rami Rafael ja Sauli Soini , myöhemmin mm. Jussi Lammela ja Nurminen Brothers.

Jussi Arola