”Moni tulee varmaan uteliaisuuttaan katsomaan, että mitä se on nyt sinne mennyt”– Tuire Erholm näyttelee tänä kesänä Pyhärannassa

0
Tuire Erholm näyttelee nyt Pyhärannan Santtiolla.

Tuire Erholm tiedetään Uudessakaupungissa ja varsinkin Pyhämaassa innokkaana harrastajateatterilaisena. Hän on ohjannut näytelmiä ja ollut tuttu näky myös lavan puolella. 

Täksi kesäksi Pyhämaa vaihtui kuitenkin Pyhärantaan, kun tuttu ohjaaja Lauri Ketonen pyysi mukaan Myrskyluodon Maija -näytelmään.

– Kun tuo korona-aika oli pahimmillaan, ajattelin mitä teen. Sanoin sitten, että pidän teatteritouhuista välivuoden. Lauri kuitenkin kysyi tähän mukaan ja mielelläni lähdin. Kiva tätä on ollut tehdä kivassa porukassa, Erholm toteaa.

Teatteriyhdistys Faken Myrskyluodon Maijassa Tuire Erholmilla on ruustinnan rooli.

– Minulla on aina tahtonut olla sellaisia vähän tiukan tädin rooleja. Niin on tässäkin. Tämä on kuitenkin ollut vähän erilainen juttu tehdä kuin nuo viime vuosien farssit Pyhämaassa.

Erholm kehuu ohjaajia ja yleensäkin Faken toimintaa.

– Hommat ovat sujuneet hienosti. Tässä sitä saadaan taas kesä kulumaan mukavasti.

Tuire Erholm kuvailee Juha Helmisen kirjoittamaa näytelmää sellaiseksi, mikä herättää vähän kysymyksiä siitäkin, kuinka paljon nykyajan ihmiset tarvitsevat kaikenlaista tavaraa ja roinaa.

– Kuinka yksinkertaista elämä onkaan joskus ollut ja ihminen on tyytynyt siihen mitä on saanut, miettii Erholm.

Hän suosittelee Myrskyluodon Maijaa kaikenikäisille ja sellaisille ihmisille, jotka pitävät musiikista (säv. Matti Puurtinen ) ja laulusta.

– Täällä on hyviä laulajia. Ja sopii tämä heillekin, jotka ovat kiinnostuneita vanhoista tavoista ja entisestä elämästä.

Tuleeko Pyhämaasta sitten fanibussi seuraamaan Tuire Erholmin näyttelemistä Pyhärannan Santtiolla?

– Moni tulee varmaan uteliaisuuttaan katsomaan, että mitä se on nyt sinne mennyt. Kaverit ja ystävät tulevat ainakin ja toteavat, että samanlaisessa roolissa se taas on tiukkana tätinä, Erholm naurahtaa.

Ensi-illassa 10.7. se sitten nähdään.