Murhakävely vie rikoskomisario Petri Petäjämäen jalanjäljille

0
Rake Tähtinen on kirjoittanut kahdeksan rikosromaania Petäjämäki-dekkarisarjaan ja nyt hän vie lukijat ensimmäistä kertaa opastetulle murhakävelykierrokselle, jossa vieraillaan kirjojen tapahtumapaikoilla.

Uusikaupunkilainen kirjailija Rake Tähtinen vetää torstaina ensimmäistä kertaa murhakävelyn, joka vie kuulijat hänen luomansa rikoskomisario Petri Petäjämäen arkeen. Tähtisen vetämällä murhakävelyllä pääsee vierailemaan Uuteenkaupunkiin sijoittuvien dekkarikirjojen rikospaikoille. Kyseessä on kesän ainoa opastettu murhakävelykierros, mutta teemakierros saattaa saada jatkoa tulevina kesinä.

– Minulta tuli kirja viimeksi neljä vuotta sitten ja silloin Petäjämäki-teemainen opastettu kävelykierros Uuteenkaupunkiin tuli ensimmäistä kertaa puheeksi. Nyt kierroksen toteuttaminen tuli ajankohtaiseksi, minun piti vain ratkaista, että teenkö reitin yhden kirjan tapahtumapaikoille vai koko kirjasarjalle, Tähtinen kertoo.

Rikoskomisario Petäjämäki kollegoineen on selvittänyt kahdeksan jännityskirjan verran rikoksia Uudessakaupungissa. Tähtinen vetää torstaina noin 1,5 tunnin mittaisen rikospaikkakävelyn, jossa hän esittelee kirjoissa esiintyneitä murhapaikkoja sekä muita kirjasarjalle keskeisiä paikkoja.

– Kierros käynnistyy Rauhanpuistosta ja sieltähän yhden kirjan tarinakin alkaa. Kävelemme kierroksen aikana ainakin Kaupunginlahden rantaa pitkin. Paikasta toiseen siirtyessä kerron samalla myös kirjan tekoprosessista, Tähtinen sanoo.

Tähtinen paljastaa kirjoittavansa parhaillaan myös uutta kirjaa, joka valmistuu pian ja se julkaistaan ensi vuoden aikana. Se ei ole suoraan jatkoa Petäjämäki-sarjaan, vaan se on enemmänkin esiosa.

– Kirja sijoittuu vuoteen 1986, jolloin Petäjämäki oli 16-vuotias. Teen teoksen tällä kertaa vähän toisella tavalla, mutta tapahtumat sijoittuvat Uuteenkaupunkiin ja kyseessä on jännitysromaani, vaikkei pääosassa olekaan poliisi, Tähtinen kuvailee.

Tähtisen murhakävelyn lähtö on torstaina kello 18 pääkirjaston edustalta Rauhanpuistosta. Kierros on maksullinen ja liput voi ostaa etukäteen Visit Uusikaupunki -verkkosivuilta. Paikkoja on vielä vapaana.