Nopperlassa ihminen kohdattiin ihmisenä

0
Vasta kuukauden ikäistä tyttövauvaansa sylissään hellivä Henna Länsipää sai valokuvaan seurakseen Saija Sarellin (vas.) ja laitilalaisen Iina Laineen.

Lokalahden Nopperla tunnetaan ennen muuta Karjurokista ja antiikista, mutta kahden kansanedustajan eli Arvo Robert Sainion ja Kike Elomaan kotitilasta on tullut vuosien saatossa myös Natural High Healing Festivalin koti. Menneenä pitkänä ja kuumana viikonvaihteena tapahtuma järjestettiin Nopperlassa jo seitsemännen kerran.

– Tapahtumasta on kasvanut sydänfestivaali, johon jokainen voi tulla omana itsenään, täällä ihminen kohdataan ihmisenä. Sillä ei ole väliä, mitä teet, mistä tulet ja millaiset vaatteet sinulla on päälläsi. Täällä ei tunneta minkäänlaista vastakkainasettelua, Natural High Healing Festivalin ideoija, päätuottaja ja taiteellinen johtaja Henna Länsipää tiivistää.

– Moni on tullut sanomaan, että tuntuu hyvältä olla vuosi vuodelta taas uudelleen mukana. Voisi jopa väittää, että tapahtumasta on tullut monelle ihmiselle kuin toinen koti, jatkaa Länsipää.

Naurujoogan valmentajana ja hyvinvointiyrittäjänä työskentelevä Henna Länsipää perusti Natural High Healing Festivalin vuonna 2013 maailmalta ammentamansa kokemuksen innoittamana päihteettömäksi tapahtumaksi, jossa on tarjolla yhdessäolon lisäksi paljon erilaisia työpajoja ja aktiviteetteja. Nopperlaan festivaali siirtyi vuonna 2015 jäädäkseen.

– Mistään ei löytyisi yhtä inspiroivia, toimivia ja tunnelmallisia tiloja. Täällä on vähän kaikkea ja mikä tärkeää myös yhteys luontoon on käsin kosketeltavissa. Nopperlan isännällä Roope Sainiolla on kyky saada asiat toimimaan, Henna Länsipää kehuu.

Hyviä esimerkkejä Nopperlaan vuosi toisensa jälkeen tiensä suuntaavista ihmisistä ovat tamperelaiset Siiri Salminen , Roosa Lundström ja Jani Palovuori . Roosalle tapahtuma oli jo seitsemäs laatuaan ja muutkin ovat saaneet jo ensimmäisen kolmasosatusinansa täyteen.

– Minä tulen tänne tapaamaan ystäviä, tanssimaan, joogaamaan ja nauttimaan rennosta ilmapiiristä. Oman kehon tuntemusten kautta oppii parantamaan omaakin opettajuuttaan, joogaopettajan työn ohessa varhaiskasvatusta opiskeleva Salminen selvittää.

Festivaalin osanottajista suurin osa näyttää olevan naisia, mutta tämä ei tarkoita Jani Palovuoren mukaan suinkaan sitä, ettei tarjottavaa olisi myös miehille.

– Sellaiset työpajat ovat poikkeuksia, ettei miesten kannata lähteä niihin sössimään. Täällä jos missä on miehenkin hyvä nostaa ymmärrystään, vakuuttaa Palovuori.

Nopperlan työpajoissa pystyi tänä vuonna tutustumaan esimerkiksi ekorakentamiseen, ilmaisun vapauttamiseen, villiyrttien hyödyntämiseen, shibarisidontaan ja perinnelaulantaan.

Asko Tanhuanpää