Pokémon GO:n viisivuotisjuhlia vietettiin Rauhanpuistossa

0
Uudenkaupungin kirjaston informaatikko Jaakko Törmälä ja virkailija Elina Jalonen pelasivat lasten ja aikuisten kanssa Pokémon GO -peliä.

Kesällä 2016 lapset sekä aikuiset täyttivät puistot ja kadut kännykät käsissään. Kyseessä oli suositun Pokémon-sarjan uusi mobiilipeli Pokémon GO. Pelissä pelaaja pyydystää ja kouluttaa Pokémon-hahmoja oikeassa maailmassa. Pelaaja liikkuu puhelimen välityksellä ympäristössä ja pokémonit pyydystetään puhelimen kameran avulla.

Tiistaina maailmanlaajuisen huippusuosion saavuttanut peli täytti viisi vuotta. Myös Uudessakaupungissa vietettiin pelin merkkipäivää, kun kirjasto järjesti Rauhanpuistossa pelitapahtuman.

– Oman pelitaustan takia ajattelimme työkavereiden kesken, että olisi kiva järjestää jotain tapahtumaan. Kun huomasimme Pokémon GO:n synttärit, niin keksisimme tällaisen pelitapahtuman, Elina Jalonen Uudenkaupungin kirjaston lasten ja nuorten kirjastovirkailija ja yksi tapahtuman järjestäjistä kertoi.

Jalonen on aikaisemmin järjestänyt muissa kirjastoissa Pokémon-aiheisia tapahtumia. Uudessakaupungissa tämä oli ensimmäinen vastaava tapahtuma.

– Ensimmäisen kerran takia emme osanneet odottaa, kuinka paljon ihmisiä tulisi pelaamaan, Jalonen pohti.

Paikalla kävi kahden tunnin noin 30 osallistujaa pelaamassa Rauhanpuiston puiden varjossa. Puistossa sai haastaa kirjaston henkilökuntaa pelaamaan, ja voittajille oli tiedossa pelisarjan mukaiset pinssit.

Puistoon oli pystytetty virtuaalisesti lureja, jotka pelissä houkuttelee hahmoja tietylle alueelle. Näin järjestäjät saivat rajattua tapahtuman Rauhanpuiston alueelle.

Keskellä puistoa seisoi itse tehty PokéStop, jonka oli tehnyt Elina Jalosen isä Erkki . Pelissä PokéStopia pyöräyttämällä pelaaja saa itselleen lahjoja muun muassa poképalloja.

Rauhanpuiston PokéStopia pyöräyttämällä pelaajat saivat järjestäjiltä lahjaksi tikkarin.

Jalonen piti iltapäivää onnistuneena siitäkin syystä, että koronapandemian takia tapahtuma voitiin järjestää ulkona sopivan kokoisessa ympäristössä, ja tapahtuma soveltui sekä lapsille että aikuisille.

– Meillä on yleensä ollut tapahtumaa vain pienemmille lapsille tai aikuisille, mutta tätä peliähän pelaa kaikenikäiset, joten pelaaminen ei katso ikää, Jalonen iloitsee.​