Ruokakärrystä hot dogeja skeittaajille

0
Eat & Skate Hot Dog Cart -ruokakärryä pyörittää skeittipuistossa Granger Simmons yhdessä nuorten kanssa.

Kaupunginlahden pohjukkaan kesäkuun alussa avattu skeitti- ja pumptrack-rata on saavuttanut suuren suosion harrastajien keskuudessa. Nuoret ovat toivoneet skeittipuiston yhteyteen kioskia, josta saisi ostettua juomia ja välipaloja skeittaamisen ohella.

Myös Granger Simmons havahtui skeittiradalla käydessään kioskin tarpeeseen ja pystytti puiston viereen Eat & Skate Hot Dog Cart -ruokakärryn. Kärry oli maanantaina ensimmäistä kertaa auki.

– Kävin perheeni kanssa täällä ja pohdin vaimoni kanssa, että tänne olisi hyvä saada pieni kioski. Lähdin kyselemään kaupungilta, olisiko mahdollista pystyttää pientä ruokakioskia, Simmons taustoittaa hankkeen ideaa.

Aluksi Simmonsilla oli ajatuksena perustaa välipalakioskin lisäksi skeitti- ja potkulautojen vuokrauspaikka, mutta se olisi tullut liian kalliiksi.

– Tajusin, että minun yritykselläni on amerikkalainen hot dog -kärry. Kysyin siihen kaupungilta lupaa, ja nyt kaikki on kunnossa, iloitsee Simmons.

Nimensä mukaisesti ruokakärryssa on tarjolla hot dogeja. Simmons kertoo, että tarjolla on tavallisten hot dogien ohella amerikkalaistyylisiä dogeja kuten chilidogeja ja cheesedogeja eli juustoisia hot dogeja.

Tarjolla on myös tavallista grillimakkaraa, sipsejä ja limuja. Simmons mainitsee, että samoja tuotteita ei välttämättä ole saatavilla joka päivä.

– Meillä ei ole säännöllisyyttä. Kirjoitamme menun joka päivä, joten asiakas voi nähdä tarjolla olevat tuotteet, kun hän tulee paikalle.

Ruokakärry ei välttämättä ole joka päivä skeittipuistossa.

– Ajatuksena on, että kärry on skeittipuistossa maanantaista lauantaille, mikäli sää on hyvä. Joskus hot dog -kärryä saatetaan kysyä joihinkin tapahtumiin viikonlopuksi, joten esimerkiksi silloin emme olisi skeittipuistossa, Simmons kertoo.

Simmons lisää, että ihmisten kannattaa tarkastaa ajankohtaiset tiedot kärryn Facebook-sivulta, joka avataan tämän viikon aikana.

Eat & Skate Hot Dog Cart -ruokakärry on tarkoitus olla skeittipuiston lähettyvillä aina koulujen alkamiseen saakka. Tuotteita myy päivisin Simmonsin ystävien lapset ja sukulaisnuoret.

– Jos huomaamme, että ruokakärry on suosittu, niin silloin jatkamme myös koulujen alkamisen jälkeenkin, Simmons paljastaa.

Kuukauden ajan virallisesti avoinna ollut skeittirata on ollut Simmonsin mieleen. Hän on iloisin mielin seurannut nuorten liikunnan riemua Kaupunginlahden pohjukassa.

– Hienoa, että nuoret olivat tehneet aloitteen tästä puistosta. Olen kuullut kehuja muilla paikkakunnilla asuvilta ihmisiltä tästä puistosta. Omat lapset tykkäävät käydä täällä ja se on upeaa.