”Se on vähän kuin kutsuisi ukilaisen syömään, kun järjestää venetapahtuman – kaikki tulevat paikalle”

0

Kesän soundi keräsi tiistai-iltana Haiduksen saareen suuren määrän uusikaupunkilaisia sekä muualta tulleita. Moni saapui paikalle omalla veneellä, osa vesibussilla. Parhaat istuma- ja venepaikat vietiin nopeasti.

Kalle Klotz potkaisi vuosittaisen Kesän soundin käyntiin kuudelta. Esiintymislavana toimi laiturin viereen ankkuroitu ravintolalaiva Olga. Kalle Klotz esiintyi pienen taustayhtyeen kanssa ja sai sitten rinnalleen sekä tyttärensä Mimosa Klotzin että tämän äidin Susanna Pihlajan . Perhe esitti kappaleita muun muassa Pihlajan uudelta levyltä.

– Eturivissä olisi muutama paikka vielä vapaana, Kalle Klotz nauratti yleisöä viitaten Olgan edustalla uiviin ihmisiin.

Moni nauttikin kuumasta ja pilvettömästä kesäpäivästä uiden. Klotzien ja Pihlajan jälkeen kuultiin Tommi Aaltosen musiikkia.

Veneellä Haiduksen saarelle tulleet Kujansuun ja Rannan perheet kuuntelivat musiikkia ja nauttivat eväistään aitiopaikalta. Kesäuusikaupunkilaiselle Sari Mutaselle Kesän soundi on kesäperinne, ja hän arvioi osallistuneensa tapahtumaan yli kymmenen kertaa. Kujansuut ja Rannat osallistuivat tapahtumaan yhdessä ensimmäistä kertaa.

– Tosi kiva että tämä järjestetään tänä vuonna Haiduksessa, veneily sopii tähän hyvin, Leena Kujansuu kuvailee.

Pari muusikkoa joutui perumaan esiintymisensä. Heidän sijastaan lavalle hyppäsi yllätysnumeron esittänyt kulttuuripalvelujen vastaava Petri Hatakka . Hänen jälkeensä lavalle saapui laulaja Sanna Arell , joka esitti hittejä esimerkiksi Suvi Teräsniskalta . Naisenergiaa lavalla välitti myös Iiris Helpiön ja Päivi Kurkilahden muodostama Duo Iiris & Päivi .

Uusikaupunkilaiset Toni ja Elina Kurkilahti viettivät iltaa kahdestaan. He olivat saaneet istumapaikat Ravintola Odinen pöydästä läheltä rantaa. Pari ei ollut Kesän soundissa suinkaan ensimmäistä kertaa.

– Musiikki ja tunnelma ovat hyviä, ja täällä tapaa lisäksi paljon tuttuja, Elina Kurkilahti kertoo.

– Tämä on hyvä tapa viettää kesälomaa, tässä on kaikki mitä kesälomalta voi toivoa: hyvää musiikkia, hieno sää ja veneitä, Toni Kurkilahti kehuu.

– Se on vähän kuin kutsuisi ukilaisen syömään, kun järjestää venetapahtuman – kaikki tulevat paikalle, hän naurahtaa.

Loppuilta kuultiin miehiä, sillä lavalle nousi vielä kotimaisia hittejä esittänyt Kädettömät isät sekä rockabilly-yhtye Roots trio . Lopuksi Kalle Klotz kutsui esiin kaikki illan esiintyjät perinteistä yhteislaulua varten. Ryhmä kajautti ilmoille ainakin Neon 2 :n Kemiaa – ja Sammy Babitzinin Daa-da Daa-da -kappaleet, sillä musiikin tahtiin tanssinut yleisö ei tyytynyt vain yhteen lauluun.

Kun yleisö lähti kotejaan kohti, purkivat muusikot vielä äänentoistoa Olgassa. Tunnelma oli hilpeä, sillä ilta sujui hyvin. Teknisiltä ongelmiltakin säästyttiin. 2000-luvun alusta asti järjestetyssä Kesän soundissa melkein aina mukana ollut Kalle Klotz kertoi osallistuneensa aluksi vain laulajana. Viime vuonna tapahtuma kuitenkin siirrettiin saaristoon, eikä bändi enää mahtunut mukaan. Nyt Klotz hoitikin myös äänentoistoa ja juontamista.

– Laskeskeltiin tänään että veneitä olisi ollut paikalla hieman yli sata. Vaikea arvioida paljonko niissä oli ihmisiä, mutta veikkaan että nyt päästiin samaan kuin viime vuonna, jolloin osallistujia oli noin 600, hän arvelee tyytyväisenä.

– Tapahtumaa suunnitellessa haluttiin että kesästä löytyisi yksi päivä, jolloin kaupungin esiintyjät pääsisivät esiintymään yhdessä. Siksi ajankohdaksi on valikoitunut heinäkuun toinen tiistai, koska harvemmin silloin on ketään muuten keikalla, Klotz muistelee.

Naismuusikot kuvailevat Kesän soundin muusikoita tiiviiksi ryhmäksi tai yhteisöksi, jonka jäsenet ovat vuosien varrella hieman vaihdelleet. Vieraileviakin muusikoita on ollut. Kaikki on otettu hyvin vastaan ja moni on osallistunut useampana vuonna.

– Tänne on aina ihana tulla, kiva että yleisökin löytää tänne, vaikka paikkakin on vuosien varrella vaihtunut muutamaan kertaan, kuudetta kertaa osallistunut Sanna Arell kuvailee.