Tapahtumajärjestäjien piinaviikot jatkuvat

0

Tapahtuma- ja kulttuuriala on ollut koronaviruspandemian vuoksi vaikeuksissa jo yli vuoden. Viime kesänä suurin osa kesätapahtumista peruttiin, eikä tänäkään vuonna kaikkia tilaisuuksia järjestetä.

Uudenkaupungin kolme suurtapahtumaa, Crusell-viikko, Minifarmi & kukkamessut sekä Karjurock, järjestetään näillä näkymin peräkkäin heinäkuun lopussa ja elokuun alussa.

Tapahtumien järjestäminen epätietoisuuden vallitessa on vaatinut hermoja ja paljon ylimääräistä työtä. Crusell-viikolla ihmiset ohjataan konserttitiloihin sisään ja ulos eri sisäänkäynneistä, huolehditaan etäisyyksistä ja asetetaan käsidesipisteitä ympäri aluetta.

Myös Karjurockissa ja Minifarmissa hygieniaohjeet ja turvavälit on otettu huomioon. Karjurockissa tapahtuma-aluetta on uudistettu osittain koronasta johtuen.

Huoli tapahtumien onnistumisesta ei kuitenkaan ole väistynyt mihinkään, vaikka tällä hetkellä rajoitukset mahdollistavat järjestämisen.

– Takaraivossa on koko ajan pidettävä varasuunnitelmat, koska emme voi tarkkaan tietää, kuinka koronatilanne kehittyy, Minifarmia järjestävä Jarno Ihala sanoi (US 29.6.)

Ensimmäinen isompi festivaali järjestettiin juhannuksena Himoksella, eikä korona-altistumisilta vältytty. Vielä noin viikko sitten ihmiset olivat toiveikkaita, että kesästä on tulossa normaali, mutta EM-kisaturistien myötä Venäjältä levinneet koronatartunnat saivat ihmiset jälleen takajaloilleen.

Valitettavasti muutama ihminen ja huono tuuri voivat sotkea suuren joukon suunnitelmat, vaikka suurin osa noudattaisi ohjeita. Tapahtumajärjestäjät tekevät varmasti kaikkensa, että osallistujat voivat tuntea itsensä turvalliseksi.

Uskaltaako sittenkään lähteä ihmisjoukkojen keskelle, miettii varmasti moni tällä hetkellä. Pandemian aikana on monta kertaa kuultu, että seuraavat pari viikkoa näyttävät suunnan, ja niin on varmasti nytkin. Karjurockin ja Crusell-viikon alkuun on noin kolme viikkoa ja tässä vaiheessa voidaan toivoa vain parasta.

Risto-Matti Kärki