Ugissa viisi uutta koronatartuntaa

0
Aluehallintovirasto antoi tiistaina päätöksen, jonka mukaan lähikontakteja yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa rajoitetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Sisätiloissa yli 10 henkilön ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on järjestettävä niin, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Päätös on voimassa elokuun loppuun saakka.

Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu viisi uutta koronatartuntaa. Kaupungin luonnehdinnan mukaan koronatilanne on pysynyt melko rauhallisena.

Ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on viimeisen kahden viikon ajalta 32,5.

U-soten yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu koko pandemian aikana yhteensä 321 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 240, Vehmaalla 20, Taivassalossa 26, Kustavissa 16  ja Pyhärannassa 19.