Valmet Automotiven akkutestikeskuksen laajennus Saksassa etenee aikataulussa

0
Akkutestikeskus Bad Friedrichshallissa otettiin käyttöön hieman yli vuosi sitten, ja nyt tekeillä olevan laajennuksen myötä sen pinta-ala yli kaksinkertaistuu runsaaseen 2000 neliömetriin. Kuvituskuva.

Valmet Automotiven akkutestikeskuksen laajennustyöt Saksan Bad Friedrichshallissa etenevät nopeasti suunnitelmien mukaan. Kuuden paloturvallisen testiaseman asennustyöt ovat valmistuneet, ja ne otetaan käyttöön jo syyskuussa.

Samaan aikaan Valmet Automotive rakentaa Saksassa myös akkutehdasta Kirchardtiin, jossa tuotanto käynnistyy vuonna 2022.

Akkutestikeskus Bad Friedrichshallissa otettiin käyttöön hieman yli vuosi sitten, ja nyt tekeillä olevan laajennuksen myötä sen pinta-ala yli kaksinkertaistuu runsaaseen 2000 neliömetriin. Laajennustöissä alueella aiemmin sijainnut autojen prototyyppivalmistuksen tila muutetaan nyt täysin akkutestauksen tarpeisiin.

Laajennus lisää Valmet Automotiven kapasiteettia korkeajänniteakkujen kesto- ja elinkaaritestauksiin. Lisäksi testikeskukseen rakennetaan asema korkeajänniteakkujen tiiviystestaukseen ja Valmet Automotiven Weihenbronnissa sijaitseva testiasemaa laajennetaan etenkin rikkovien akkutestien suorittamista silmällä pitäen.

-Valmet Automotiven testitoiminnan painopiste liittyy vahvasti järjestelmätoimittajan rooliimme. Bad Friedrichshallin ja Weihenbronnin laajennuksen vahvistavat erityisesti rikkovan testauksen kapasiteettiamme, joka tukee toimintaamme järjestelmätoimittajana, kertoo Valmet Automotiven akkusuunnittelun johtaja Mathias Würges.

Lisäkapasiteettia testaukseen tarvitaan Valmet Automotiven laajentaessa akkuvalmistustaan nopeasti. Uusissa testiympäristöissä voidaan varmentaa, että akkukennot, kennomoduulit sekä akkujärjestelmät täyttävät niiden toiminnallisuuteen, turvallisuuteen ja ympäristönvaikutuksiin liittyvät vaateet.

Testitilat valmistuvat kesän aikana, ja ne otetaan käyttöön syyskuun aikana.