Vasemmistolle kh:n ja valtuuston I varapuheenjohtajuudet

0

Uusikaupunki

Tulevan valtuustokauden paikkajako alkaa hahmottua vähitellen. Viime perjantain neuvotteluissa ryhmät sopivat lähinnä mies- ja naispaikoista. Lisäksi neuvotteluissa sovittiin, että kun kokoomus saa kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden ja keskusta valtuuston puheenjohtajuuden, vasemmistoryhmille lankeaa molempien toimielinten I varapuheenjohtajan paikka. II varapuheenjohtajuudet jakaa oikeistokoalitio. Keskustalle menee kaupunginhallituksen II varapuheenjohtajuus ja kokoomukselle valtuuston II varapuheenjohtajuus.

– Nyt päästiin niin pitkälle, että puolueilla on mahdollisuus edetä omissa neuvotteluissaan, kokoomuksen neuvottelija Seppo Nikula tiivistää tilanteen.

Puolueet käyvät seuraavaksi sisäisiä neuvotteluja siitä, ketkä henkilöt paikoille valitaan.

Kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset sopivat vaalituloksen jälkeen oikeistokoalition muodostamisesta. Oikeistokoalitio saa 11 jäsenen toimielimistä seitsemän paikkaa, vasemmistoryhmille sekä Pro Uudellekaupungille lohkeaa neljä paikkaa.