Volter Kilpi -viikko alkaa Kustavissa keskiviikkona

0
Kirjailija Anni Kytömäki on mukana kirjallisuusviikon avajaisissa keskiviikkona.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko alkaa ensi keskiviikkona. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään hybridinä 14.–18.7., osa luennoista pidetään etänä, mutta myös Kustavissa on tapahtumia.

Teemana on Pyhä, jota käsitellään luentojen, podcastien ja haastattelujen kautta unohtamatta teatteritaidetta ja poikkitaiteellisia teoksia.

Kirjallisuusviikko avataan Tuulentuvan pihalla, jossa juhlapuhujana toimii kirjailija Anni Kytömäki. Avajaispäivänä Kustavissa luennoivat myös Pirjo Lyytikäinen Volter Kilven luontohurmiosta sekä Kaarina Koski luonnonhaltijoista suomalaisessa kansanuskossa. Inkeri Aulan ja Jussi Salmisen esityksellinen nuotioluento Metsän huoma, meren ääni koetaan rantakallioilla avajaispäivänä.

Myös lauantaina kuullaan luentoja paikan päällä Kustavissa Kilpi-piknikin yhteydessä, jossa puhujina kuullaan kirjailijat Ulla-Lena Lundberg sekä Antti Nylen.

Suomen tietokirjailijoiden Tietokirjapäivä toteutetaan kokonaan verkossa. Katsauksen tietokirjallisuuteen ja vuositeemaan tarjoavat Kari Immosen, Liisa Kasken ja Sylvia Akarin verkkoluennot sekä emeritus arkkipiispa Kari Mäkisen haastattelu.

Kustavissa nähdään Teatteri Ströömin kiitetyt Kilpi-dramatisoinnit Merimiehen leski ja Filadelfian prinsessa. Uutena vierailuna nähdään Teatteriseurueen esitys Bathseba — minun kuuma haluni. Perinteistä ja rakastettua Kilpi-ohjelmistoa edustaa Yövieraiden esitys Albatrossin tarina sekä Juha Hurmeen monologi Kaaskerin Lundström.

Odotettu uutuus on Mikkelssonin ohjaama kaksikielinen Katrina, joka perustuu Sally Salmisen samannimiseen klassikkoteokseen. Muussa esitysohjelmistossa nähdään Ella Mettäsen ja Eero Ojalan kiitetty Lokki sekä Ilmastokirkon uutuusteos Corpus Crisis. Ohjelmaa on myös lapsille, kun Meriteatteri vierailee esityksellään Kapteeni Aalto ja Villi Silli.