12-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät – Useita kymmeniä koronatartuntoja reilussa viikossa

0
Kaupunki valmistautuu rokottamaan myös Ukrainasta tulevia.

U-soten yhteistoiminta-alueella aloitetaan ensi viikolla myös 12-vuotiaiden koronarokottaminen. Ensi viikosta lähtien rokotetaan siis 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia sekä riskiryhmiin kuuluvia. Ajan rokotukseen voi varata verkosta tai soittamalla ajanvarausnumeroon, josta rokotettaville soitetaan takaisin sitä mukaa, kun uusia rokotusaikoja varataan.

Rokotuspaikkana toimii sekä ensimmäisissä että toisissa rokoteannoksissa Välskärintie 2 A -osoitteessa toimiva Rokottamo. Kyseessä on siis sairaanhoitopiirin vanhan A-sairaalan sivurakennus. Muissa kunnissa rokotukset haetaan omalta terveysasemalta. Uudessakaupungissa rokotetaan joka viikko, mutta pienemmillä terveysasemilla joka toinen viikko.

Tehosterokotusten eli toisen annoksen ajan vaihto sallitaan vain pakottavista syistä ja ajan muuttaminen tulee tehdä aina puhelimitse.

U-soten yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana 365 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 259, Vehmaalla 28, Taivassalossa 34, Kustavissa 21 ja Pyhärannassa 23.

Heinäkuun lopun jälkeen alueella on todettu ainakin 49 uutta tautitapausta. Tartuntoja on kirjattu kaikkiin alueen kuntiin.