A-sairaalan pääsisäänkäyntiä remontoidaan

0
Pääsisäänkäynnin remontti kestänee 1,5 - 2 kuukautta.

A-sairaalana tunnetun kiinteistön muutostyöt kaupungin uudeksi terveyskeskukseksi alkavat olla loppusuoralla. Parhaillaan remontoidaan rakennuksen pääsisäänkäyntiä.

– Sisäänkäyntiin tulee sähköovet ja liuskat turvaamaan esteetön kulkua. Lastenvaunuille tulee oma vaunuparkki ja oma tila myös pyörätuoleille. Eli tällä remontilla turvataan esteetön kulku sisään ja ulos kaikille asiakkaille, selvittivät ennaltaehkäisevän terveydenhuollon esimies Taru Elo ja avoterveydenhuollon ylihoitaja Jaana Rantala.

Pääsisäänkäynnin remontti kestää puolestatoista kuukaudesta kahteen kuukauteen. Tänä aikana rakennuksen sisäänkäynti on toteutettu poikkeusjärjestelyin.

– Eli avosairaanhoidon poliklinikoiden, neuvolan ja perhekeskuksen, TYKS psykiatrian, terapiapalveluiden, työterveyshuollon sekä mielenterveys- ja päihdeyksikön asiakkaiden sisäänkäynti on A-sairaalan takana. Paikalle opastetaan Välskärintien varteen sijoitettujen oranssien nuolikylttien avulla. Rakennuksen sisällä asiakkaita opastetaan oikeaan kerrokseen punaisten ja vihreiden nuolien avulla ja asiakkaat pääsevät perille hissillä, tiivisti Rantala.

– Eli mikäli olet jonkun edellä mainitun yksikön asiakkaana ja tulossa vastaanotolle, niin älä käänny kaupungin virastotalon ja A-sairaalarakennukselle johtavalle koivukujalle, vaan jatka matkaasi Välskärintietä eteenpäin ja seuraa nuoliopasteita. Parkkipaikkoja löytyy väliaikaisen sisäänkäynnin edestä, lisäsi Elo.

Mikäli liikkuminen väliaikaista reittiä tuntuu mahdottomalta, on nyt remontissa olevan pääsisäänkäynnin vasemmalle puolelle perustettu kohtaamispaikka. Paikka on merkitty suurella oranssilla ympyrällä.

– Mikäli asiasta sovitaan etukäteen, niin hoitaja tai joku muu työntekijä voi käydä hakemassa asiakkaan tästä kohtaamispaikasta ja opastaa hänet sisälle vaihtoehtoista reittiä. Tämä reitti ei kuitenkaan ole esteetön, totesi Taru Elo.

Rokottamoon kuljetaan kuten ennekin ja samasta sisäänkäynnistä pääsee myös apuvälinelainaamoon.

Nyt remontissa olevan pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella olevasta ovesta kuljetaan hoitotarvikejakeluun ja ensi viikosta alkaen porrastetusti myös avosairaanhoidon lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanotolle.

– Vastaanottojen muutto tosiaan tapahtuu asteittain niin että kuun loppuun mennessä kaikki avosairaanhoidon palvelut toimivat A-sairaalakiinteistön suojissa. Ainoastaan infektiovastaanotto jatkuu nykyisissä tiloissa. Palveluiden muutosta ja aikatauluista tiedotamme vielä erikseen, muistutti Jaana Rantala.