Anni Saarinen ja Nanna Kukkula kävelivät kaksoisvoittoon – viikonlopun SM-kisoista menestystä Vankalle ja Kenttäkarhuille

0
Kalannin Vankka juhli kävelyissä Kokkolassa. Anni Saarinen (oik.) voitti 14-vuotiaiden sarjan ennen Nanna Kukkulaa (kesk.) ja Emilia Ellä nappasi hopeaa vuotta vanhempien sarjassa. Saarinen ja Kukkula toivat samalla Vankalle joukkuekultaa.

Viikonloppuna kisattiin nuorten yleisurheilun Suomen mestaruuksista kahdella paikkakunnalla. 14–15-vuotiaat urheilivat Kokkolassa ja 16–17-vuotiaat Hyvinkäällä.

Kalannin Vankan kävelijät menestyivät mainiosti molemmilla paikkakunnilla.

14-vuotiaiden sarjaa Vankka hallitsi. Anni Saarinen käveli Suomen mestaruuteen ajalla 17.39,62. Noin minuuttia myöhemmin maalilinjan ylitti Nanna Kukkula , joka varmisti Vankalle kaksoisvoiton.

Anni ja Nanna toivat samalla Vankalle joukkuemestaruuden. Nanna kilpaili sunnuntaina myös 2000 metrin juoksussa, jossa hän sijoittui 15:ksi.

Kokkolassa menestyksen täydensi Emilia Ellä , joka käveli SM-hopealle 3000 metrillä 15-vuotiaiden sarjassa. Emilian aika oli 15.47,97 ja hän jäi voittajasta, Nakkilan Vireen Aino Anttilasta vain noin 20 sekuntia.

Lauantaina Hyvinkäällä 16-vuotiaiden tyttöjen 3000 metrillä Vankan Aino Saarinen oli kolmas ja Linda Ellä viides.

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Rania Toivonen toi lisää menestystä Uuteenkaupunkiin 15-vuotiaiden kiekonheitossa voittamalla pronssia. Toivonen heitti parhaallaan 40,59 metriä, jolla hän jätti Laitilan Jyskeen Aada Vuoriahon lähes metrin päähän neljänneksi.

Voittajaksi heitti Kaustisen Pohjan-Veikkojen Saana Koskimäki tuloksella 46,65.

Kalannin Vankan Otto Hiivola urakoi 17-vuotiaiden sarjassa Hyvinkäällä kolmessa lajissa. Perjantaina Hiivola hyppäsi hopealle seipäässä tuloksella 450.

Kaavin Kaiun Eemil Hallikaisen voittotulos oli 470. Laitilan Jyskeen Akseli Hyytiä ja Vehmaan Kiiston Väinö Vähä-Kouvola jakoivat kahdeksannen sijan tuloksella 405.

Lauantaina Hiivola oli viides kiekonheitossa tuloksella 44,85. Mitaliin olisi vaadittu noin 4,5 metriä pidempi heitto.

Päätöspäivänä sunnuntaina Hiivola palasi mitalikantaan keihäänheitossa. 700-grammaisen keihään pronssiheitto kantoi 56,05 metriä.

Kilpailun voitti Kannuksen Uran Lenni Yli-Kotila tuloksella 60,94. Samassa kilpailussa Laitilan Jyskeen Akseli Hyytiä oli viides tuloksella 54,13.

Hyvinkäällä kilpaili myös Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Iida Pohjalainen 17-vuotiaiden tyttöjen kiekossa. Pohjalaisen paras kaari kantoi 31,78 metriä, jolla hän oli kilpailun yhdeksäs.

Lauantaina Pohjalainen oli lähempänä mitalia kuulantyönnössä. Kolmen kilon kuula lensi tulokseen 13,58, jolla hän nappasi hienosti nelossijan. Mitalikolmikko työnsi yli 14 metriä.

Vuotta nuorempien tyttöjen kiekonheitossa Kenttäkarhujen Mea Toivonen oli perjantaina viides tuloksella 38,87. Pronssille olisi vaadittu vain 69 sentin parannus.

Toisena kilpailupäivinä Toivonen oli kuulantyönnössä kahdestoista tuloksella 10,91.

Sunnuntaina Toivonen osallistui vielä 400 metrin aitajuoksuun, jossa hän oli yhdeksäs ajalla 1.14,19.

Mitaleja Vakka-Suomeen toivat myös Laitilan Jyskeen Aada Vuoriaho, joka oli kolmas 15-vuotiaiden tyttöjen moukarissa ja toiseksi sijoittunut Valtteri Valtonen 15-vuotiaiden poikien kuulassa.