Autotehtaalla tuotanto seisoo komponenttipulan takia

0

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaiden työntekijöistä osa viettää tämän viikon palkallista vapaata tuotannon seisoessa. Tuotantoseisokkiin on syynä puolijohdinkomponenttien puute.

– Tilanne on vaivannut lähes kaikkia teknologiateollisuuden aloja jo pitkään – vuodenvaihteesta 2020-2021 – ja kyseisten komponenttien tarjonta ei ole vielä noussut nopeasti kasvavan kysynnän tasolle, selvitti Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki.

Komponenttipulan perussyy on korona.

– Korona aiheutti niin häiriötä markkinoihin kuin ennennäkemätöntä epävarmuutta toimialojen ennusteisiin. Lisäksi kun ihmiset ovat viettäneet enemmän aikaa kotonaan, kodin elektroniikan kysyntä on kasvanut, ja toimiala on ostanut jatkuvasti lisää puolijohtimia, jotka ovat poissa muilta toimialoilta, tiivisti Mäki.

Näyttää kuitenkin siltä että autotehtaan osalta komponenttipulan selättämiseen riittää nyt viikko.

– Tällä hetkellä ei tilanteeseen liittyen ole muita toimenpiteitä suunnitteilla, mutta seuraamme tilannetta jatkuvasti, kertoi viestintäpäällikkö Mäki Valmet Automotivelta.