Disinformaatiosta ja rokotteista

0

Lohtajan koronaan liittyvä kirjoitus (US 5.8.) oli alusta loppuun pelkkää disinformaatiota ja tahallista vääristelyä.

Kirjoituksen pääargumentti perustui väärinymmärretylle USA:n tautikeskuksen tiedotteelle, jonka tämän lehden toimitus joutui oikaisemaan ja Lohtaja kakistellen myöntämään.

Aivan ei selvinnyt onko Lohtajan kuuluttama ”suunnaton sosiaalinen, kulttuurinen, terveydellinen ja aineellinen vahinko” myös peruttu? Eikö mieleen tullut ihmetellä miksi tämä ”kelvoton testi” havaitsee toisina aikoina (Suomessa) yli 800 tartuntaa ja joskus aiemmin alle 50?

Kirjoitus oli tyypillinen messiassyndroomaa poteville henkilöille, joita QAnon-salaseura pahimmillaan edustaa. Vain salaiselle tiedolle vihkiytyneet tietävät asian oikean laidan. Heidän mukaansa Biden, Macron tai Suomen hallitus ajavat suuryritysten ja niistäkin vain muutaman lääketehtaan, ei koko teollisuuden etuja.

On melko pöyristyttävä ja uusikin väite, että koronarokotuksista ei olisi mitään hyötyä. Tähän asti rokotusten vastustajat ovat pelotelleet kansalaisia ohjattavan mikrosiruilla, perimän muuttamisella, väestönvaihtosuunnitelmilla ja ties millä.

Viime vuoden maaliskuussa Bergamonin alueella Italiassa ehti kuolleisuus nousta 8,5-kertaiseksi normaaliin verrattuna ennen kuin jyrkät kansalaisten vapauksia rajoittaneet toimet astuivat voimaan. Eikä silloin ollut vielä mitään tietoa britti-, delta- tai muista muunnoksista. Rokotusten ansiosta yhteiskuntia kyetään avaamaan, mistä hyötyvät myös rokotusten vastustajat.

Rokotepassin kutsuminen fasistiseksi järjestelmäksi on sekä tietämätöntä että typerää. Fasismin tunnusmerkkeihin liitetään usein äärinationalismi, etnisen puhtauden tavoittelu, väkivallan ihannointi, antidemokraattisuus ja johtajavaltaisuus. Rokotepassin käyttö ei täytä mitään noista tunnuspiirteistä.

Sen käyttöönotto ei ole aivan ongelmatonta, mutta sillä nopeutettaisiin yhteiskuntien avautumista. On vaarana, että ilman rokotepassia moni kulttuuritapahtuma tai turvallinen tanssiravintolassa käynti pysyy näiden rokotevastaisten salaliittoteoreettikojen panttivankina pitkälle tulevaisuuteen.

Yrjö Romppainen