Ensi kesänä Volter Kilpi -viikon ohjaksissa on Elina Kilkku

0
Kuluneen kesän Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon tuottaja Sara Koiranen, tuottaja Iris Ahtola, ja taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietettiin heinäkuun puolivälissä Kustavissa. Ohjelma järjestettiin tänä vuonna hybridimuotoisena, jolloin osa ohjelmistosta oli saatavilla vain verkkosisältöinä. Kaikki esitykset järjestettiin ulkotiloissa Kustavin saaristoluonnossa ja pihapiireissä.

– Kustavissa järjestetyssä ohjelmistossa vieraili lähes 1400 ihmistä, ja verkkosisältöjä on katsottu tähän mennessä yli 1700 kertaa. Näin ollen olemme tavoittaneet kutakuinkin saman verran ihmisiä kuin aikaisempinakin vuosina, toteavat kirjallisuusviikon tuottajat Iris Ahtola ja Sara Koiranen .

Erityistä huomiota tapahtumassa kiinnitettiin terveysturvallisuuteen. Kirjallisuusviikon tapahtumiin ei ole tuotannon mukaan jäljitetty tartuntoja.

– Tietoomme ei ole tullut kirjallisuusviikolla tapahtuneita koronatartuntoja tai altistumisia. Tästä on kiittäminen yleisöä, joka noudatti terveysturvallisuusohjeita hyvin huolellisesti. Kaiken kaikkiaan olemme hyvin tyytyväisiä tämän kesän tapahtumaan, jossa vallitsi lämmin ja taiteennälkäinen tunnelma, kertovat tuottajat.

Vuonna 2022 taiteellisessa johdossa tapahtuu muutoksia. Tapahtuman taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson jää vuoden työvapaalle keskittyäkseen työhönsä Kajaanin kaupunginteatterin ohjaajana. Vuonna 2022 tapahtuman taiteellisena johtajana toimii kirjailija ja ohjaaja Elina Kilkku .

Uudestakaupungista kotoisin oleva Kilkku on vieraillut aikaisemmin kirjallisuusviikolla sekä katsojana että näyttelijänä. Kirjailijana, näytelmäkirjailijana, ohjaajana ja kouluttajana työskentelevän Kilkun ohjauksia on nähty muun muassa Teatteri Takomossa, Teatteri Jurkassa ja Kansallisteatterissa. Kirjailijana hän on julkaissut useita romaaneita, nuortenkirjoja sekä tietokirjan teatterin tyylilajeista.

– Olen erittäin iloinen uudesta pestistäni. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko yhdistää poikkeuksellisella tavalla kaksi suurinta ammatillista rakkauttani: teatterin ja kirjallisuuden. Tunnen oloni kotoisaksi Kustavin upeissa saaristolaismaisemissa, Kilkku kertoo.

Myös kirjallisuusviikon tuotannon tekijät vaihtuvat, kun nykyiset tuottajat Iris Ahtola ja Sara Koiranen siirtyvät toisiin tehtäviin. Kirjallisuusviikon uutena tuottajana aloittaa Anu Taivalkoski .

Vuoden 2022 tapahtuman teema ja ajankohta julkaistaan Turun kirjamessuilla lokakuussa.