Karoliinit kunnioittivat Uudenkaupungin rauhan 300-vuotispäivää

0
Karoliinit kertasivat tapahtumassa isonvihan historiaa ja sitä, miten Uudenkaupungin rauha syntyi.

Pieni ryhmä historian elävöittäjiä, karoliineja, saapui perjantaina historiallisissa asuissaan kunnioittamaan Uudenkaupungin rauhan 300-vuotispäivää. Lyhyessä tilaisuudessa karoliinit laskivat seppeleen sekä ampuivat kunnialaukaukset torilla, rauhan muistomerkillä. Karoliinit kiertävät Suomessa erilaisissa historiallisissa tapahtumissa, jotka liittyvät 1700- ja 18000-lukuun.

Karoliinien keulahahmo Keimo Ahokanto kertoi, että he halusivat tulla kunnioittamaan vuosipäivää, vaikka leiriä Rauhanpuistoon ja yleisötilaisuutta ei voitu koronan vuoksi suunnitellusti järjestää. Kaupungin kanssa on suunniteltu, että leiri järjestetään Uudessakaupungissa myöhemmin. Leirille osallistuu 100–150 karoliinia sekä mamsellia. Rauhanpuistoon pystytetään upseerien teltta sekä miehistöteltta.

– Uudenkaupungin rauha on myös ruotsalaisille ja venäläisille historian harrastajille tärkeä tapahtuma.

Kuten karoliinit seppeleen laskun yhteydessä totesivat: ”Isoviha päättyi täällä ikuiseen ja ihanaan rauhaan”.