Kuka levittää disinformaatiota koronasta?

0

Nimetön tekstailija moitti minua disinformaation levittämisestä 7.8. Disinformaatio tarkoittaa tahallisen väärän tiedon levittämistä. Sitä en ole tehnyt. Myönnän kyllä ymmärtäneeni väärin CDC:n 21.7. huonosti muotoillun hälytyksen sisällön: ”CDC rohkaisee laboratorioita harkitsemaan siirtymistä multiplexed metodiin, joka mahdollistaa SASR-CoV-2:n ja influensavirusten havaitsemisen ja erottamisen.” Muilta osin ei kirjoituksessani ole osoitettu virheitä.

Puolustuksekseni voin todeta, että väärinkäsittäminen on ollut maailmalla yleistä, ja siksi CDC lähetti 2.8. asiaa selventävän viestin, joka löytyy myös toimituksen vastauksesta.

Tämä ei kuitenkaan poista käytössä olevan RT-PCR -testin perusongelmaa. Testi ei kerro onko testatulla eläviä tartuttavia viruksia eli onko henkilö taudin kantaja vai ei. Positiivisen tuloksen voi yhtä hyvin antaa kuolleen viruksen fragmentti, joka kertoo vain, että henkilöllä on ollut koronaviruksia elimistössään ja mahdollisesti myös sairastanut taudin. Me saamme jatkuvasti elimistöömme erilaisia viruksia, joista ei seuraa mitään sairastumista.

Päivittäisessä koronainfossaan THL kuitenkin luokittelee virheellisesti kaikki positiiviset tulokset tartunnoiksi. Ja kaiken lisäksi päivittäisissä lehtien koronainfoissa positiiviset tapaukset luokitellaan sairastuneiksi, vaikka se vaatisi lääkärin diagnoosin. Kuka siis jakaa disinformaatiota?

Seppo Lohtaja

Uusikaupunki