Maalaismiljöössä elää unelma omasta puodista

0
Janica Rauhalalle luonto ja luonnossa liikkuminen on tärkeä osa elämää ja myös sisustusesineissä ovat luonnon materiaalit ja värit vahvasti esillä.

Kalannissa, Kallelan kylässä avasi ovensa pari kuukautta sitten Emily Lifestyle -putiikki. Sisustusesineisiin ja naisten vaatteisiin keskittyvä yritys on omistajansa Janica Rauhalan toteen käynyt unelma.

– Minun oli viimein toteutettava tämä pitkäaikainen unelmani omasta putiikista, sillä en halua vanhana kiikkustuolissa pohtia sitä, olisiko pitänyt uskaltaa ja millainen putiikista olisi tullut. Kerran täällä vain eletään ja siksi unelmia pitää toteuttaa mahdollisuuksien mukaan ja olla rohkea, toteaa Janica Rauhala.

Rauhalalle oli alusta alkaen selvää että yrityksen ilme vaatii tietynlaisen rustiikkisen ympäristön. Kotitilan pihapiiristä löytyvä vanha navetta, missä on ruutuikkunat, paksut tiiliseinät ja punamullalla maalattu laudoitus, oli juuri se oikea.

– Olen innokas antiikin kerääjä ja iloinen siitä, että voin putiikissani hyödyntää kunnostamiani huutokauppalöytöjä rekvisiittana, kertoo Rauhala.

Sisustajana Janica Rauhalaa inspiroi mummonmökit, vanhat hirret, vanhat kalastajatorpat sekä luonto.

– Valitsen myyntiin tuotteita jotka ovat ajattomia, kestäviä ja joita voi käyttää ympäri vuoden, en halua ympärilleni rihkamaa tai kertakäyttöisiä esineitä.

Pääosa Emily Lifestyle -putiikin sisustusesineistä tulee Tanskasta ja Ruotsista.

– Myynnissä on myös kotimaista alkuperää olevia tuotteita ja mielelläni olen tukemassa suomalaisten pienyrittäjien pääsyä markkinoille, kunhan heidän tuotteensa sopivat Emilyn valikoimiin, kertoo Rauhala.

Janica Rauhala on työskennellyt kaupan alalla 15 vuotta ja pyörittänyt useamman vuoden kotivaatekutsuja.

– Kutsujen kautta tuli tutuksi se, mikä pukee erilaisia vartalotyyppejä. Kun Kalannin keskustassa palvellut vaateliike Tanjan tori sulki ovensa, niin tänne jäi tyhjiö pienelle naisten vaateputiikille.

Emilyn valikoimiin kuuluu nyt kaksi eri vaatemerkkiä, joista toisen valikoimista löytyy vaatteita erityisesti pluskokoisille naisille.

– Vaatteissa minulle tärkeää se, että vaate toimii eri tilanteissa, mutta erityisesti arjessa. Materiaalien tulee olla iholle miellyttäviä ja kuosien aikaa kestäviä, toteaa Rauhala.

Vaikka Emily on toiminut vasta pari kuukautta ovat asiakkaat löytäneet jo tiensä Kallelaan ihan mukavasti. Sana on kiirinyt puskaradion ja facebookin kautta. Liike on auki keskiviikosta lauantaihin.

Mutta miksi juuri nimi Emily Lifestyle?

– Tyttäreni kannusti minua toteuttamaan tämän unelmani ja siksi liike kantaa hänen nimeään, tosin hieman muunneltuna, hymyilee Janica Rauhala.