Merikoivulasta halutaan idyllistä lomakylää

0
Merikoivulan myynnistä ja markkinoinnista vastaava Tonu Steinberg on tyytyväinen paikan uudistuksiin.

Lokalahdella sijaitsevaa kalastus- ja lomakylä Merikoivulaa on viime vuosien ajan kunnostettu uuteen loistoon. Paikan myynti- ja markkinointipäällikkö Tonu Steinberg kertoo, että alueelle on rakennettu uusia paikkoja kolmen miljoonan euron edestä.

– Tänne on rakennettu uusi toimistorakennus ja neljä uutta villaa. Holmin taloja on kunnostettu ja rakennettu uusi sauna, kokoustila ja valokuitukaapeli.

Steinberg on työskennellyt Merikoivulassa neljän kuukauden ajan. Mistä kiinnostus Merikoivulaan sai alkunsa?

– Olen lomaillut ja kalastanut Suomessa jo 30 vuoden ajan. Viime vuosina törmäsin siihen, ettei rannikolta löytynyt sopivaa lomakylää kalastajille. Lopulta vuonna 2019 löysin Merikoivulan ja aloimme paikan omistajan kanssa kunnostaa aluetta.

Virosta kotoisin olevalla Steinbergilla on kymmenien vuosien ajalta kokemusta hotellialalta. Hän työskentelee myös Virossa sijaitsevassa lomakeskuksessa, joten kahden paikan välillä tulee matkusteltua paljon.

– On tämä haastavaa, mutta jos olisin pelännyt sitä, että on rankkaa, niin en olisi lähtenyt mukaan. Matkustusrajoitukset tosin vaikeuttavat matkustamista.

Itse Merikoivula ei ole uusi kohde Uudenkaupungin edustalla. Alun perin Merikoivula tunnettiin jo vuodesta 1969 lähtien Raision tehtaiden suljettuna loma- ja virkistysalueena.

Yksityisenä lomakohteena Merikoivula on ollut vuodeta 2008 lähtien.

Meren rannalla sijaitsevasta lomakeskuksesta löytyy oma asiakasvenesatama, josta asiakkaat voivat halutessaan vuokrata vaikka moottori- tai soutuveneitä.

Alueelta löytyy harrastusmahdollisuuksia, kuten jalkapallo-, lentopallo- ja tenniskenttiä.

Saunoja ja kokoustiloja löytyy isoille ihmismäärille. Kaiken kaikkiaan Merikoivulasta löytyy 15 mökkiä ja majoitustilat yhteensä noin 100 hengelle.

Merikoivulan uusien kiinteistöjen rakentaminen aloitettiin kaksi vuotta sitten ja valmistumisaika oli alun perin kesäkuussa 2020.

Koronapandemia kuitenkin sekoitti aikatauluja ja omistajat päätyivät avaamaan uudistetun Merikoivulan keväällä 2021.

Steinberg kertoo, että asiakkaita on käynyt kevään ja kesän mittaan tasaisesti, vaikka varsinaisesti loppuunmyyty Merikoivula ei ole useasti ollut.

– Juhannuksesta elokuun alkuun asti ihmisiä on käynyt kohtalaisen hyvin. Emme ole pyrkineet siihen, että olisimme koko ajan loppuunmyyty.

Maaliskuusta asti Merikoivulan myynnistä ja markkinoinnista vastannut Steinberg on saanut tehdä töitä tittelinsä edestä, sillä paikan tunnettavuus ei ennen ollut riittävällä tasolla.

– Merikoivula ei löytynyt netistä muuten kuin nimellä. Kaikki nettisivut ja mainokset piti tehdä, joten on ymmärrettävää, ettei meitä löydetä vielä, Steinberg mainitsee.

Steinberg uskoo Merikoivulan vahvaan tulevaisuuteen ja lupaa kehittää aluetta kävijöiden tarpeiden mukaan.

– Uskon, että aktiiviset merellä liikkuvat kalastajat löytävät meidät. Teemme töitä jatkuvasti kehittääksemme paikkaa. Haluamme myös, että paikka tunnettaisiin aktiivisen perheloman kohteena.

Kehitystoiveita Steinberg haluaa lähettää julkisille viranomaisille.

– Lähistön vedet ovat kartoittamatta, eikä se suosi vieraiden lähtöä Uuteenkaupunkiin,  Kustaviin tai Turkuun. Karttaan merkitty laivatie on kaukana meistä.

– Toinen meille tärkeä asia on vesien kalaisuuden ja erityisesti hauen yltäkylläisyyden ylläpito, jossa toivoisin myös huomattavaa toimintaa, Steinberg toivoo.