Nuorisovaltuusto ja -palvelut hankkivat pelejä kouluille

0
Kaupungin nuorisopalvelut päättivät tarjota kaupungin yläkouluille 200 euron edestä pelejä oppilaiden viihtymisen lisäämiseksi.

Kaupungin nuorisovaltuusto on päättänyt hankkia lauta- ja korttipelejä Uudenkaupungin yhtenäiskoululle ja Kalannin yläkoululle. Idea lähti siitä, kun Uudenkaupungin yhtenäiskoulun jopo-ohjaaja Sanna Loven otti yhteyttä nuorisovaltuuston eli nuvan edustajaan Maisa Kariin ja he miettivät yhdessä, mitä koululle voisi lukuvuoden aluksi hankkia.

He päättivät ehdottaa, että nuorisovaltuuston jo aiemmin kouluille hankkimia lautapelejä päivitettäisiin. Pelit ovat olleet useiden vuosien ajan kovassa käytössä ja nyt monesta pelistä puuttuu osia tai ne ovat hajonneet.

Maisa Kari toi ehdotuksen nuvan elokuun kokoukseen ja siellä asianomaiset sopivat, että kaupungin nuorisopalveluiden vastaava Katriina Rauman sopii hankinnoista tarkemmin koulujen kanssa.

– Pidin ideaa hyvänä ja mukavana vaihteluna kännykällä pelaamiseen. Meillä on tänä vuonna ensimmäisen kerran pieni budjetti koulunuorisotyön toteuttamiseen, joten tällaisia ideoita voidaan toteuttaa, kun ne ovat kooltaan ja budjetiltaan maltillisia, Rauman jatkaa.

Myös nuorisovaltuustolla on oma budjetti, jonka käytöstä he päättävät itse. Nuorisopalveluissa päätettiin tarjota 200 eurolla lauta- ja korttipelejä molemmille yläkouluille. Myös Kalannissa idea otettiin ilahtuneina vastaan.

– Tänne on juuri toivottu lisää pelejä, joten tämä idea tuli juuri oikeaan ajankohtaan, kommentoi Kalannin yhtenäiskoulun rehtori Johanna Kivistö.

– Nuorisovaltuustossa on helppo tuoda ideat esille ja näin myös käytännössä toteuttaa nuorten vaikuttamismahdollisuuksia, Maisa Kari toteaa.