Poliisia pakoon lähtenyt päätyi mopolla ojaan

0

Poliisin viime viikon loppupuoli koostui melko tavanomaisista tehtävistä. Poliisi suoritti runsaasti liikenteenvalvontaa. Liikenteenvalvonnan tuloksena poliisi muun muassa aloitti esitutkinnan kahdessa tapauksessa, joissa rikoksesta epäillyn asemassa on nuori henkilö.
Lauantai-iltana poliisipartio tapasi Uudenkaupungin keskustassa liikkeellä olleen mopon, jonka kuljettaja ajoi jalkakäytävää pitkin. Kuljettajalle suoritetun tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,28 mg/l. Mopoilijaa epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Sunnuntai-iltana liikkeellä ollut poliisipartio havaitsi liikenteessä kilvettömän mopon, jonka kuljettaja jätti noudattamatta Pakollinen pysähtyminen -liikennemerkkiä. Poliisipartio päätti pysäyttää mopon. Mopon kuljettaja ei noudattanut poliisin antamaa pysäytyskäskyä vaan lähti kiihdyttämään karkuun. Mopon vauhti oli enimmillään yli 70 kilometriä tunnissa.
Takaa-ajo päättyi siihen, että mopon kuljettaja menetti moponsa hallinnan ja ajautui ojaan. Kuljettaja ei saanut isompia vammoja. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, niskoittelusta poliisia vastaan, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä ajoneuvorikkomuksesta.
Viime viikonlopun aikana poliisi aloitti esitutkinnan koskien kolmea pahoinpitelyä.
Jokainen kolmesta pahoinpitelystä tapahtui ilta- tai yöaikaan. Kolmesta pahoinpitelystä kaksi tapahtui Uudessakaupungissa ja yksi Laitilassa.