Rauhan viikko päättyy rauhan tapahtumaan

0
Tapahtumassa luennoi myös diplomaattina useissa maissa toiminut Heikki Talvitie.

Uudenkaupungin rauha 300 vuotta -tapahtumaviikko päättyy Kultuurikeskus Cruselliissa sunnuntaina 15.8. kello 15 pidettävään rauhantapahtumaan, jonka järjestää Suomen Rauhanpuolustajain Uudenkaupungin yhdistys.

Erikoislähettiläs Heikki Talvitie luennoi tilaisuudessa aiheenaan ”Rauhanomaisen rinnakkainelon tulevaisuudennäkymät ja edellytykset historian kokemusten valossa”. Talvitie on tehnyt elämäntyönsä diplomaattina monissa maissa ja häneltä on ilmestynyt useita kirjoja, joista viimeisin syksyllä ilmestynyt ”Suomi konjuktuurien vanki”.

Filosofian maisteri Kari Paasosen aiheena on ”Turvallisuus ja asevarustelu”. Paasonen on tutkija rauhan ja turvallisuuden ajatushautomo SaferGlobessa ja väitöskirjatutkija Tampereen yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksessa TAPRIssa. Paasonen on perehtynyt erityisesti asekauppaan ja asevalvontaan. Tekeillä on Suomen historian suurin asekauppa hävittäjähankinta, sen tarpeellisuus ja merkitys maamme puolustukselle on Paasosen luennossa kriittisen tarkastelun kohteena.

Rauhanliikkeen näkökulmia esittelee puheenvuorossaan Suomen Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro , joka myös moderaattorina jakaa keskustelupuheenvuoroja.

Esitelmätilaisuuden jälkeen tapahtuma huipentuu kello 18 alkavaan Rauhankonserttiin, jossa esiintyy rauhanliikkeen grand old lady ja monien ikivihreiksi nousseiden laulujen tulkki Liisa Tavi.

Laulaja-lauluntekijä Liisa Tavi palaa lavoille muutaman vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen yhdessä pianisti Arto Piispasen ja kontrabasisti Ville Rauhalan kanssa. Hänen kauneimmat ja koskettavimmat laulut osoittavat voimansa myös tässä ajassa. Illan aikana kuullaan Tavin klassikkolauluja kuten Elämälle kiitos, Jäähyväiset aseille, Seison torilla, Mustat kyyneleet ja Lasta ei saa tukuttaa.

Konsertti on maksullinen, luentotilaisuus maksuton. Koronarajoitusten vuoksi Crusselliin pitää varata paikka etukäteen numerosta 0500 536590.