Siscon talot myynnissä

0
Zengerinkujan kerrostalot on jo myyty.

Uusikaupunki

Konkurssiin ajautunut Sisco Oyj rakennutti Salmeen kymmeniä uusia asuntoja vuosina 2017 ja 2018. Vaikka rakennusten taustayhtiö ajautui konkurssiin, vuokratalot ovat edelleen täysin käytössä. Kolmesta kiinteistökohteesta yksi on jopa myyty. Muut Siscon rakennuttamat rivi- ja kerrostaloasunnot omistaa yhä PT-Vuokrakiinteistöt Oy.

Kun Sisco Oyj asetettiin konkurssiin 15.11.2019, pesänhoitajaksi määrättiin Asianajotoimisto Ylikrakasta asianajaja Pertti Ylikraka . Asianajotoimistossa näiden Uudenkaupungin asuntojen selvitysmiehenä toimii asianajaja, KHT, KTM Aarni Oksanen . Oksasen mukaan asuntojen vuokrausaste on tälläkin hetkellä lähes sata. Huoneistojen vuokrauksesta on ilmoitettu muun muassa Oikotiellä.

Yhtiön isännöinnistä vastaa Kiinteistötahkola, kohteiden hallinnoinnista ja realisoinnista vastaa kuitenkin selvitysmies.

– Meille nämä tulivat siis hoidettavaksi loppuvuodesta 2019 konkurssin myötä. Tärkein tehtäväni on kohteiden realisointi pantinhaltijoiden lukuun. Teen läheistä yhteistyötä ulosottoviranomaisten ja Valtiokonttorin kanssa, koska kysymys on lyhytaikaisen korkotukilain mukaisista ARA-rajoitetuista kohteista, Oksanen kertoo.

Oksasen mukaan kaikki Uudenkaupungin kiinteistöt on tarkoitus myydä ja Zengerinkuja 4:n kiinteistö on jo myyty yksityiselle sijoittajalle. Kaksi muuta kohdetta ovat myynnissä Huutokaupat.comissa.

– Edellytyksenä kohteen ostamiselle on, että ARA hyväksyy luovutuksensaajan. Luovutuksensaajan toimialaan on kuuluttava lyhytaikaisen korkotukilain mukainen vuokraustoiminta. Kohteet vapautuvat kaikista ARA-rajoituksista kesällä 2030, jolloin asunnot voi ostaja myydä esimerkiksi yksitellen eteenpäin tai pitää omassa käytössään ja valita sen jälkeen vuokralaiset vapaasti ja määrittää samoin vuokrat markkinaehtoisesti, Oksanen kertoo.