U-soten koronatartuntojen määrä kasvussa – rauhanteemaiset toritapahtumat perutaan

0
Aluehallintovirasto antoi tiistaina päätöksen, jonka mukaan lähikontakteja yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa rajoitetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Sisätiloissa yli 10 henkilön ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on järjestettävä niin, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Päätös on voimassa elokuun loppuun saakka.

U-soten viiden kunnan yhteistoiminta-alueella ovat tartuntamäärät olleet viime päivinä jyrkässä nousussa. Tartuntoja todetaan eniten 20–30-vuotiailla sosiaalisissa kontakteissa.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana on uusia tartuntoja todettu Uudessakaupungissa 11, Kustavissa 5, Pyhärannassa 1, Taivassalossa 9 ja Vehmaalla 7. Uudessakaupungissa kahden viikon ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on 78.

– Uudessakaupungissa koronajäljitys on tautitapausten lisäännyttyä ruuhkautunut. Jäljitystyöhön pyritään saamaan lisää henkilökuntaa, mutta haasteita työhön tuo myös terveydenhuollossa edelleen jatkuva lomakausi, kertoo tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Minna Helenius.

Huonontuneen epidemiatilanteen takia on Uudenkaupungin kaupungin järjestämät elokuun lauantaiset rauhateemaiset toritapahtumat päätetty peruuttaa.

– Rauhan juhlavuoden ohjelmia pyritään järjestämään jossain muodossa loppuvuoden aikana, mikäli epidemiatilanne sen sallii, kertoo Teija Isotupa kaupungin elinkeinopalveluista.