Ugista neljän urheilijan joukko Kalevan kisoihin

0
Monipuolinen yleisurheilija Otto Hiivola osallistuu Kalevan kisoissa seiväshyppyyn.

Suomen parhaat yleisurheilijat kokoontuvat tällä viikolla Tampereelle. Kalevan kisoissa ratkotaan Suomen mestaruuksia torstaista sunnuntaihin.

Uudestakaupungista mukana on jälleen neljä urheilijaa. Kenttäkarhuja edustavat keihäänheittäjä Elina Kinnunen ja korkeushyppääjä Valtteri Välimäki. Kalannin Vankan värejä kantaa kymmenottelijaksi tähtäävä Otto Hiivola seiväshypyssä ja lisäksi uusikaupunkilainen kiekonheittäjä Pauliina Aalto kilpailee totutusti Raision Kuulan kisa-asussa.

Otto Hiivola aloittaa urakkansa seiväshypyn karsinnassa perjantaina kello 16.40. 17-vuotiaan Hiivolan tällä kaudella hyppäämä ennätys on 460, jolla hän sijoittuu tilastojen mukaan porukan häntäpäähän. Finaali hypätään lauantaina klo 19 alkaen.

Naisten kiekonheitossa karsinta ja finaali ovat ohjelmassa heti perjantaina. Karsinta alkaa kello 14.15 ja finaali kello 19.55.

Urallaan yhden SM-hopean voittanut Pauliina Aalto taistelee jälleen hyvästä sijoituksesta. Tällä kaudella 40-vuotiaiden Suomen ennätyksen 50,18 heittänyt Aalto on Suomen tilastonelonen.

Salla Sipponen (58,92) ja Helena Leveelahti (57,09) ovat omilla lukemillaan, mutta sen jälkeen on tasaista.

Elina Kinnusen urakka alkaa keihään karsinnalla perjantaina kello 16.35. 22-vuotias Kinnunen on tilastoissa kahdeksantena tuloksella 54,89. Parin metrin parannuksella sijoitus nousisi peräti kolmanneksi.

Kinnunen on heittänyt kaikissa kisoissaan tällä kaudella yli 50 metriä, joten finaalipaikasta taisteleminen on realistista. Finaali heitetään lauantaina kello 19.55 alkaen.

Valtteri Välimäki osallistuu miesten korkeuden karsintaan lauantaina kello 16.40 alkaen. Urallaan 211 hypännyt Välimäki on tällä kaudella ylittänyt korkeuden 205, jolla hän on tilastoissa jaetulla kuudennella sijalla.

Mitaleille vaaditaan todennäköisesti ennätystä, sillä Daniel Kosonen (220), Matias Mustonen (217) ja Arttu Mattila (216) ovat omissa lukemissaan. Finaali on ohjelmassa sunnuntaina kello 17.03.

Laitilan Jyskeestä on Tampereella mukana vain yksi urheilija. Venla Laiho starttaa 10 kilometrin kävelyyn jo torstaina kello 17.30 Laukontorilta.

Laiho ei ole tällä kaudella kilpaillut lainkaan 10 kilometrillä. Kaksi kertaa pidemmällä matkalla hän on tilastoissa neljäntenä, mutta kilpailusuorituksia on vain viidellä naisella. Laihon ennätys on 10 kilometrillä porukan neljänneksi paras.

Jyskeen Joni Vainio-Kailan nimeä ei löydy ilmoittautuneiden listalta. Vuoden 2018 400 metrin aitojen Suomen mestari ja kaikkiaan seitsemän SM-mitalia ulkoradoilta voittanut Vainio-Kaila on kärsinyt tällä kaudella pikkuvammoista.