Uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin ja ravintoloihin

0
Ravintolarajoituksista luovutaan.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksiä kokoontumisrajoituksia ja yleisötilaisuuksia sekä yleisiä kokouksia koskien. Päätös on voimassa kuun loppuun asti.

Nousseiden tartuntamäärien vuoksi lähikontaktia yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on tarvetta rajoittaa. Sisätiloissa yli kymmenen henkilön ja rajatuissa ulkotiloissa yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet on järjestettävä niin, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Myös yksityistilaisuuksissa on suositeltavaa noudattaa tehostettuja hygieniakäytäntöjä ja pitää turvaetäisyydet. Varsinais-Suomessa on voimassa tiukin mahdollinen kasvomaskisuositus.

Valtioneuvosto kokoontui torstaina päättämään ravintolarajoituksista. Leviämisvaiheen alueilla, joihin myös Varsinais-Suomi kuuluu, on ravintoloiden lopetettava anniskelu kello 22 ja suljettava ovensa kello 23. Päätös tulee voimaan tämän viikon sunnuntaina.

Tanssiminen ja karaoke ovat kiellettyjä ja asiakkaat on ohjattava istumaan istumapaikoilleen. Istumapaikkarajoitukset koskevat myös terasseja. Jos ravintolassa päätoimialana on alkoholin anniskelu, on sisätiloissa sekä nyt uutena myös ulkotiloissa, käytössä vain puolet asiakaspaikoista.

Muissa ravintoloissa on sisä- ja ulkotiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista. Kaikilla asiakkailla tulee sekä sisä- että ulkotiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai vastaavan tason ääressä.