Valmet Automotive ja Fortum yhteistyöhön akkumateriaalien kierrätyksessä

0
Valmet Automotive ja Fortum ovat tehneet sopimuksen akkutehtaiden tuotannossa käyttämättömän akkumateriaalin vastuullisen käsittelyn ja kierrätyksen järjestämisestä.

Valmet Automotive ja Fortum ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä Fortum hoitaa kaiken Valmet Automotiven Salon ja Uudenkaupungin akkutehtaiden tuotannossa käyttämättömän akkumateriaalin vastuullisen käsittelyn ja kierrätyksen.

EU:n keskeisen akkuteollisuuden innovaatioprojekti IPCEI:n kautta tänä vuonna myönnetty rahoitus Valmet Automotivelle ja Fortumille käytetään uusiin menetelmiin toimintojen energiatehokkuuden parantamiseksi, päästöjen vähentämiseksi sekä kiertotalouden ja kestävän kehityksen mukaisen arvoketjun kehittämiseen. Fortum pystyy keräämään ja kierrättämään jopa 95 prosenttia litiumioniakun mustan massan sisältämästä litiumista, koboltista, mangaanista ja nikkelistä.

– Yhteistyössä pystymme kierrättämään raaka-aineita vastuullisella tavalla suomalaisen akkutuotannon arvoketjuun ja uusien akkujen valmistukseen, kertoi Fortumin akkuliiketoiminnan johtaja Tero Holländer.

Valmet Automotiven tuotantomäärien jatkuva kasvu Salon akkutehtaalla sekä uuden akkutehtaan käynnistys tänä vuonna Uudessakaupungissa painottavat vastuullisen akkumateriaalikierrätyksen merkitystä.

– Valmet Automotivelle hiilineutraali akkutuotanto ja akkumateriaalien tehokas ja turvallinen kierrätys ovat osa yritysvastuutamme ja keskeinen tekijä sitoutumisessamme kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan, totesi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotiven ja Fortumin kierrätysyhteistyö kattaa Valmet Automotiven akkutehtaat Salossa ja Uudessakaupungissa sekä Uudenkaupungin autotehtaan. Lisäksi yritykset ovat kartoittamassa mahdollisuuksia laajentaa yhteistyötä myös Valmet Automotiven Saksan toimipaikkoihin.