Varsinais-Suomi pysyy koronan leviämisvaiheessa

0
Koronamaskeja on yhä syytä käyttää.

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä totesi, että alue on yhä koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Viimeisten 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on nyt 175. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 171,2. Positiivisten koronatestien osuus on nyt 4,3 prosenttia. Viikko sitten positiivisten osuus oli 4,8 prosenttia.

Käytössä on yhä leviämisvaiheen maskisuositus. Julkisten ja yksityisten asiakas- ja toimitilojen asiakasmäärää ei rajoiteta, mutta osallistujien ja seurueiden on huolehdittava riittävästä etäisyydestä ja hygieniatoimista.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kumosi viime perjantaina kokoontumisrajoitukset ja lähikontaktin välttämisvelvoitteet Varsinais-Suomessa.