Vielä kerran Lohtajan koronaväitteistä

0

Lohtajan mukaan en perustellut mitenkään väitettäni, että hänen kirjoituksensa (US 5.8) ”oli alusta loppuun pelkkää disinformaatiota ja tahallista vääristelyä”. Tässä lisäperusteluja, kaikkeen ei palstatila anna myötä:

Myönsit testiväitteesi vääräksi, eli se oli siis disinformaatiota, samoin siihen liittyvät jatkoväitteetkin. Väitit, etkä ole oikaissut sitä, että testi antaa 97 % vääriä tuloksia. THL:n mukaan testin tarkkuus on 95 %, eikä testillä kyetä tunnistamaan flunssavirusta niin kuin myös väitit sillä, SARS-CoV2-PCR-testi on kehitetty tunnistamaan tarkasti vain SARS-CoV2-viruksen.

Samalla tavalla esimerkiksi raskaustestillä ei voi tunnistaa vaikkapa angiinaa. PCR-testi tunnistaa siis koronan RNA:n, muttei kylläkään sitä onko virus kokonainen ja tarttuva. Tällä ei ole kuitenkaan suurta merkitystä, sillä viruksen RNA tuhoutuu elimistössä hyvin nopeasti, ellei sen suojana ole viruksen proteiinikapsidia. Toisin sanoen positiivisen tuloksen saanut voi olla juuri sairastanut koronan.

Väitit, ”ettei rokote suojaa tartunnalta, ei taudilta, ei sen levittämiseltä”. Tämä on sekä disinformaatiota että tahallista vääristelyä. Mikään rokote ei anna täyttä suojaa, mutta kahdesti rokotetuilla suoja on yli 80 % ja vakavaa taudinmuotoa vastaan lähes 100 %.

Ilman rokotteita ja muita suojatoimenpiteitä kuolleisuus nousisi joidenkin arvioiden mukaan nykyisestä 25-kertaiseksi. Tätä pyrin Italian esimerkilläni osoittamaan. Taysissa on ollut kesä-elokuun aikana hoidettavana 17 kertaa enemmän rokottamattomia kuin täysin rokotettuja koronapotilaita. Sillä, joka sairastuu rokotuksista huolimatta, tauti on lievempioireinen ja lyhytkestoisempi ja siten henkilö levittää vähemmän virusta kuin rokottamaton.

Väitteesi, että epäkelvon testauksen myötä on aiheutettu ”suunnatonta sosiaalista, kulttuurillista, terveydellistä ja aineellista vahinkoa” on tahallista vääristelyä. Et esitä mitään tämän väitteesi tueksi.

Testaamatta jättäminen on paljon huonompi vaihtoehto. Henkilökohtaisella tasolla sain rokotuksesta pariksi päiväksi kipeän käden ja olisin tarvittaessa ollut valmis maksamaan rokotteen omasta pussistani vaikkakin verovaroin tehdyt hankinnat ovat toki kaikkien kannalta mielekkäämpiä. Miten vanhuksia ja riskiryhmiä suojattaisiin, jos rokotus ei tule kysymykseen? Eristettäisiinkö heidät loppuelämäksi laitoksiin?

Jotkut uskovat maapallon olevan litteän ja toiset ovat taas vakuuttuneita, ettei ihminen ole koskaan käynyt kuussa. Samaan sarjaan kuuluu pitkälti nämä monet fantasiateoriat, joiden perusteella rokottamista vastustetaan. Siksi vertaus QAnoniin.

Olisi mielenkiintoista kuulla näkemyksesi siitä, miksi likipitäen kaikki maat rokottavat kansalaisiaan ja määräävät erilaisia rajoitustoimia ja miksi THL ja muiden maiden vastaavat virastot suosittelevat näitä toimenpiteitä.

Toimia, jotka leikkaavat talouskasvua ja aiheuttavat monenlaisia käytännön ongelmia? Tekevätkö ne sen tyhmyyttään tai ilkeyttään? Hyötyykö tästä toiminnasta joku valtio taloudellisesti tai onko kaiken takana maailman laajuinen salaliitto ja miten suuri tämä salaliitto on.

Kuuluuko siihen muutamin pienin poikkeuksin sadat tuhannet terveysalan ihmiset ja poliitikot lisättynä niillä miljardeilla ihmisillä, jotka ovat jo ottaneet rokotteen? Se lienee ajatusmaailmastasi poissuljettu, että viranomaisten toimet saattaisivat sittenkin pohjautua parhaaseen mahdolliseen tutkittuun tietoon?

Rokotepassin kutsuminen fasistiseksi systeemiksi on törkeää vääristelyä etenkin niitä kohtaan, jotka ovat oikeasti joutuneet kokemaan todellisen fasismin aiheuttamat kauhut.

Passin käyttöönottoa harkitsevat eurooppalaisten maiden lisäksi mm. Kanada ja jotkut USA:n osavaltiot. Päinvastoin pieni rokotevastainen joukko haluaa estää koronaturvallisen vapaa-ajan vieton kaikilta muiltakin.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ilmaisi asian näin: ”…meidän pitää vain saada yhteiskunta käyntiin. Mielestäni yhteiskunta ei voi olla pienen äänekkään vähemmistön panttivankina, jos meillä on osa näitä salaliittoteorioita lukevia foliohattuja, jotka eivät ota rokotetta” (IS 20.08).

Yrjö Romppainen