Yrjö Romppainen ja argumentit

0

Esitin kirjoituksessani 5.8. ja 10.8 kymmenen koronaan liittyvää tutkittuun tietoon perustuvaa argumenttia, joista yksi oli väärinkäsityksestä johtuen virheellinen, kuten 10.8. totesin.

14.8. Yrjö Romppainen kirjoitti: ”Lohtajan koronaan liittyvä kirjoitus (US 5.8.) oli alusta loppuun pelkkää disinformaatiota ja tahallista vääristelyä.” Minusta olisi ollut kohtuullista, että Romppainen olisi kertonut perustellusti edes pari esimerkkiä disinformaatiosta ja vääristelystä.

Argumenttien puuttuessa hän turvautui perisuomalaiseen keskustelutapaan. Ruvetaan asiasta argumentoinnin sijaan solvaamaan henkilöä asiaan liittymättömin vihjailevin väittein. Minulla ei ole mitään tekemistä QAnon-salaseuran kanssa. En ole myöskään väittänyt, että rokotuksista ei ole mitään hyötyä. Olen kyllä todennut, että haitat yhteiskunnalle ovat kokonaisuutena suuremmat kuin hyödyt.

Romppainen esittää harhaanjohtavasti Italian esimerkkinä sulkutoimien vaikuttavuudesta. Ruotsia taas on käytetty varoittavana esimerkkinä, koska siellä ovat olleet selvästi lievimmät rajoitukset. Kuitenkin kovimpien rajoitus- ja sulkutoimien Italiassa ja Belgiassa väestöön suhteutettu koronakuolleisuus on yli 40 % suurempi kuin Ruotsissa. Ruotsi 14658 per 10,2 milj., Italia 128220 per 60,4 milj. ja Belgia 25225 per 11,4 milj.

Arkipäivän fasismia on kansalaisvapauksien vieminen ja ihmisten uhkaaminen niiden viemisellä, jos kansalainen ei suostu ottamaan koeluvalla markkinoitua kokeilurokotetta, jonka hyötyyn hän suhtautuu perustellun epäilevästi. Nyt terveitä kansalaisia uhataan sulkea koronapassin avulla yhteiskunnan ulkopuolelle. Tanskassa (ja Italiassa?) ei terve henkilö pääse edes parturiin ilman koronapassia tai tuoretta testiä, joka ei kuitenkaan kerro onko hän sairas vai ei.

Seppo Lohtaja

Uusikaupunki