Akkutehtaan avajaiset parin viikon päästä

0
Uudenkaupungin akkutehdas käynnistyy 200 työntekijän voimin. (Kuva Salon akkutehtaalta).

Valmet Automotive on käynnistämässä akkutehtaan toimintaa Uudessakaupungissa. Uutta tehdasta esitellään ensimmäistä kertaa tiistaina 14. syyskuuta. Tilaisuus on kutsuvieraille ja tehdasta ovat esittelemässä toimitusjohtaja Olaf Bongwald sekä EV Systemisin liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaalla valmistetaan akkumoduuleja ja akkupaketteja. Alkuvaiheessa tehdas työllistää noin 200 työntekijää. Akkutehtaan kokonaispinta-ala on noin 16 000 neliötä, sisältäen tilat tuotannolle, logistiikalle ja laatutoiminnoille ja myös akkulaboratorion.

Niin akkutehtaan toimisto- kuin tuotantotilat ovat puhtauskontrolloituja alueita, joissa lämpötila ja ilmankosteus on vakioitu. Tuotantoprosessin useat vaiheet, kuten laserhitsaus, liimaus, niittaus ja heliumtiiviystestaus, ovat automatisoituja.

Tuotannossa toimii noin 60 teollisuusrobottia, ja osien siirto hoituu automatisoiduilla kuljettimilla, joiden yhteispituus on noin kilometri.

Kestävä kehitys on huomioitu tehtaalla suunnittelusta alkaen. Osana Uudenkaupungin tehdasta sen toiminta on hiilineutraalia jo tämän vuoden aikana. Lisäksi tuotantolinjoilla painotetaan työergonomian vaatimuksia, valaistus toteutetaan energiatehokkaasti ja tehtaan parkkialueelle rakennetaan sähköautoille latausasemia.