Avunhuutojen lähde ei selvinnyt Ugissa

0

Länsi-Suomen merivartiosto kertoi viikonloppuna Facebookissa, että se oli yrittänyt jäljittää avunhuutojen lähdettä Uudessakaupungissa.

Meripelastuskeskus vastaanotti ilmoituksen mahdollisista avunhuudoista Uudenkaupungin edustalta Iso-Vehasen eteläpuolelta. Lauantaiyönä hieman ennen kello 23:a oli ilmoituksen tehnyt henkilö kuullut mökilleen, että joku olisi huutanut muutaman kerran mahdollisesti apua. Huudot oli kuullut useampi henkilö.

Tehtävään hälytettiin Kustavin Susiluodon merivartioaseman partio sekä Uudenkaupungin pelastuslaitoksen hälytysvene.

Etsinnöissä alueelta löydettiin konevikainen soutuvene, jonne avunhuudot olivat myös kantautuneet. Soutajan mukaan kyseessä ei olisi ollut avuntarpeeseen liittyneet huudot, vaan hän oli kuullut jotakin muuta huutoa.

Paikalle saapuneet yksiköt kävivät alueen läpi, eikä hädässä ollutta löytynyt, joten merivartiosto päätti etsinnät.