Enni Jalava suunnistuksen Euromeeting-joukkueeseen

0
Enni Jalava kilpailee syyskuun lopussa Sveitsissä.

Suomen Suunnistusliitto on tiistaina valinnut Enni Jalavan suunnistuksen Euromeeting-maajoukkueeseen, joka kilpailee Sveitsin Bettmeralpissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Kauden kilpailut ja erityisesti viime viikonlopun SM-suunnistus palkintosijoituksineen ovat sujuneet niin hyvin ja myös nousujohteisesti, että Jalavan valinta edustusjoukkueeseen oli ansaittu.

MS Parman Enni Jalavan lisäksi yhdeksän naisen ryhmään valittiin Varsinais-Suomesta vain Pargas IF:n Amy Nymalm . Miehissä ovat mukana muun muassa Akseli Ruohola MS Parmasta ja Anton Kuukka Tampereen Pyrinnöstä.

– Tulevaisuuden menestyspotentiaalia omaaville nuorille urheilijoille tämä on samalla lähtölaukaus vuoden 2023 Sveitsin MM-kisojen valmistautumiseen, toteavat liiton tiedotteessa joukkueen valmentajat Vroni König-Salmi ja Jari Sipilä .

Kisaviikonlopun lisäksi valittu alle 25-vuotiaiden tulevaisuuden joukkue leireilee ja harjoittelee eteläisessä Sveitsissä Bellinzonan seudulla pari päivää.

Edellisen kerran Enni Jalava oli mukana Suomen Euromeeting-joukkueessa viisi vuotta sitten, silloin vielä juniori-ikäisenä.

Vuoden 2016 kilpailut suunnistettiin Latviassa. Jalava oli parhaimmillaan hienosti kuudentena päätöslajissa sprintissä. Keskimatkalla hän oli silloin 23. tilalla ja pitkällä matkalla 17. tilalla.

Veijo Viitanen