Hammashuollon muutto viivästyy – Tilojen lopputarkastus ensi viikolla

0
Vihreää taloa on remontoitu useamman vuoden ajan kaupungin hammashoitolan käyttöön.

Kaupungin keskushammashoitolan muutto Välskärintien remontoituun vihreään taloon kestää alkuperäistä suunnitelmaa pari viikkoa pidempään. Keskushammashoitolan piti olla suljettuna elokuun loppuun asti, mutta U-soten johtavan terveyskeskushammaslääkärin Pälvi Niemen mukaan muutossa menee vielä ainakin ensi viikko.

– Tavaramme on pakattu ja ne odottavat sitä, että pääsemme ilmeisesti ensi viikolla laittamaan niitä paikoilleen. Tilojen lopputarkastus on ensi viikon perjantaina, Niemi lisää.

Niemen mukaan hammashuollon potilaita on lupa ottaa uusiin tiloihin vasta lopputarkastuksen jälkeen, joten hammashuollon päivystys toimii yhä Kalannin Pankkitiellä laajennetuilla resursseilla.

– Vehmaa ja Pyhäranta ovat toiminnassa täydellä teholla, joten hoitoon kyllä pääsee. Ensi viikolle Uuteenkaupunkiin varatut ajat siirretään joko eteenpäin tai toisiin hammashuollon toimipisteisiin, Niemi summaa.

Niemi kuitenkin korostaa, että jos hammashuollon aikaa ei ole erikseen peruttu tai siihen on kutsuttu ihan äskettäin, niin aika on voimassa.

– Hammashuollon siirrettävässä yksikössä tarkastetaan muutamia koululaisia ensi viikolla vanhan terveyskeskuksen tiloissa, Niemi lisää.

Hammashuolto on muuttamassa vuokralle Uusikaupunki Sport City Oy:n omistamaan taloon. Suun terveydenhuolto saa vihreään taloon aiempaa isommat tilat. Vanhassa terveyskeskuksessa on ollut yhdeksän hoitohuonetta, mutta uusiin tiloihin niitä tulee 14.

Uusikaupunki Sport City Oy osti vihreän talon kiinteistön vuonna 2018 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä. Kaupungin terveyspalvelut on vuokrannut tilan käyttöönsä kymmeneksi vuodeksi. Kiinteistössä on tehty purku- ja kunnostustöitä vuodesta 2019 alkaen.